BAKTERIJE I GLJIVICE OPASNE PO ZDRAVLJE VREBAJU IZ KLIME! Evo kako da je sami očistite u par koraka

Autor:

Lifestyle

26.06.2021

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto koje smo toliko priželjkivali konačno je stiglo, ali sa njim i teško podnošljive visoke temperature.

RepublikaFoto: pixabay.com

Većina ljudi u svojim domaćinstvima imaju klima uređaje, međutim kada stigne letnja sezona, nije dovoljno samo jednostavno uključiti klimu. 

Pre nego što počnete da je koristite, veoma je bitno da je detaljno očistite, kako ne bi bila pogodna sredina za stvaranje gljivica i širenje prašine, što teško podnose oni koji su alergični i asmatičari. 

Da biste očistili klimu ne morate zvati servis, to možete i sami uraditi. 

Prvi korak, odmah nakon što isključite klimu iz struje,  je da podignete platični poklopac koji se nalazi sa prednje strane, a ispod njena stoje dva mrežasta filtera koja ćete skinuti i detalno oprati u sapunici, a zatim pod mlazom mlake vode. Male otvore koji stoje ispod filtera obrišite vlažnom krpom. 

Zatim izvadite turbinu i operite je takođe. Dobro ih prosušite pre vraćanja u klimu, zatim vratite na prvobitnu poziciju i to je ceo postupak. 

Neočišćen klima-uređaj izaziva razvoj plesni i gljivica koje se tokom rada klima-uređaja raspršuju u prostoriji, što negativno utiče na alergične osobe ili obolele od astme. Kad boravite više sati u takvoj prostoriji, umesto da se osećate bolje, raspoloženje se pogoršava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading