BEBI-ULJE U SLUŽBI LEPOTE: Rešite se ispucalih peta i zaštitite krajeve kose

Autor:

Lifestyle

13.06.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bebi-ulje koristimo za negu i zaštitu bebine kože, ali ga možemo iskoristiti na mnogo načina u nezi lepote.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Može vam uštedeti mnogo novca jer zamenjuje nekoliko različitih bjuti proizvoda, a mi vam navodimo samo neke od njih.

Hidratacija kože

Nakon tuširanja obrišite se peškirom i nanesite bebi-ulje na kožu. Ovo je odličan vid hidratacije, posebno ako ga nanesete preko mleka za telo jer će stvoriti zaštitni sloj koji neće dati da vlaga isparava, a zarobiće sve nutrijente iz mleka za telo unutar kože.

Umesto pene za brijanje

Nema efikasnije podloge za brijanje nogu od bebi-ulja. Nanesite ga pre brijanja, a brijač će kliziti bez iritacija i crvenih tačkica. Ujedno ćete i hidrirati kožu.

Posle depilacije

Uklonite lepljive ostatke voska posle depilacije pomoću malo bebi-ulja. Umasirajte ga kružnim pokretima i vosak će sam spasti.

Lakiranje noktiju

Sprečite izlivanje laka dok lakirate nokte tako što ćete natopiti štapić za uši bebi-uljem i preći preko ivica zanoktica. Na ovaj način ćete dobiti uljanu barijeru i lak se neće uhvatiti za zanoktice.

Foto: Photo by Shiny Diamond from Pexels
Foto: Ilustracija

Protiv ispucalih peta

Ako se mučite s veoma suvim petama, isturpijajte kožu i nanesite bebi-ulje na njih. Nakon toga navucite pamučne čarape i prespavajte. Ujutru isperite višak ulja sa stopala. Ovaj noćni tretman će omekšati stopala i dati im potrebnu hidrataciju.

Skidač šminke

Ako vam je ponestalo omiljenog skidača šminke ili imate šminku koja se ne skida lako, upotrebite bebi-ulje. Natopite tupfer i lagano držite nekoliko sekundi na svakom oku. Naime, ono će efikasno otopiti čak i najtežu šminku, bez trljanja i grebanja. Samo ga potom dobro isperite.

Čistač četkica

Ako su vam četkice za šminku zaprljane teškim puderom, probajte da ih istrljate bebi-uljem. Nakon toga upotrebite klasičan čistač četkica ili sapun, koji će isprati masnoću, a vaše četkice biće škriputavo čiste.

Zaštitite krajeve kose

Na suve i ispucale krajeve kose nanesite kap bebi-ulja tako što ćete ga dlanovima utrljati na krajeve kose. Ovo će ih nahraniti i dati im divan sjaj. Samo pazite da ne preterate jer će vam kosa izgledati masno.

Piling za usne

Da biste se rešili grubih i ispucalih usana, pomešajte malo bebi-ulja i šećera. Istrljajte usne i uklonite mrtvu kožu, a ovako ćete ih ujedno i hidrirati. Potom isperite piling i nanesite balzam za usne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading