OVA MASKA OPORAVLJA KOŽU NAKON SUNČANJA! Potrebna su vam samo dva sastojka i opekotine će nestati

Autor: Republika

Lifestyle

08.06.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto i izlaganje suncu su zapravo veliki stres za kožu, pa je treba zaštititi, ali i pravilno negovati tokom cele godine, a ne samo tokom letnjih meseci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada je reč o prirodnoj nezi kože, dobro je spomenuti hladno presovana biljna ulja koja štite kožu od gubitka vlage i upalnih procesa.

Hranljiva ulja bogata vitaminom E, poput hladno presovanog ulja pšeničnih klica, ulja repice ili nerafinisanog šea maslaca ili šea maslaca, poslužiće za pripremu kože za izlaganje suncu. Slični su sebumu naše kože i lako se "ugrađuju“ u hidrolipidni omotač kože, zadržavajući tako vlagu i pružajući neku vrstu zaštite. Takođe, dobro je kožu pripremiti iznutra kvalitetnim suplementima na bazi beta - karotena i esencijalnih masnih kiselina.

RepublikaFoto: pixabay.com

PRIRODNI FAKTORI ZA RANO JUTRO I KASNO POPODNE

Neka biljna, hladno presovana ulja, poput čileanske maline ili čileanskog lešnika, sadrže prirodne zaštitne faktore u rasponu od 20 do oko 25 SPF. Ova vrsta zaštite pogodna je za "prirodno sunčanje“, rano ujutro i kasno popodne, ali budite oprezni - ne može da izdrži izlaganje jakom sunčevom svetlu. Dobro je reći da navedena ulja štite kožu od starenja, stresa, pa ih je korisno uključiti u svakodnevnu negu lica, tela, pa i kose. Tokom izlaganja suncu nikada ne smemo zaboraviti da zaštitimo kosu. Na suvu kosu nanesite malu količinu čileanskog ulja maline ili čileanskog lešnika.

RepublikaFoto: pixabay.com

REGENERACIJA KOŽE POSLE SUNCA

Nakon sunčanja, kožu možemo umiriti jednostavnom emulzijom hidrolata lavande i macerata kantariona prskanjem tela pravim hidrolatom lavande nakon tuširanja, a zatim obilno namazati kantarionom, tzv. macerat kantariona. Ovo će ublažiti crvenilo i podstaći kožu da se obnavlja nakon sunčanja. Ovaj način nege kože pogodan je za večernje sate, jer je kantarion fotosenzibilan.

RepublikaFoto: pixabay.com

PRIRODNA MASKA

Maska od čvrstog jogurta i lavande pomoći će u obnavljanju hidratacije i umirivanju kože lica nakon sunčanja.

Pomešajte jednu kašiku čvrstog jogurta sa jednom kapi esencijalnog ulja prave lavande ili pola kašičice soka od aloe vere. Nanesite na lice, vrat i dekolte kao masku, ostavite da deluje pola sata, a zatim isperite mlakom vodom. Povećana hidratacija iznutra takođe treba uzeti u obzir tokom izlaganja suncu. Nedostatak vode može vrlo dobro uticati na lepotu, hidrataciju i izgled kože, prenosi ordinacija.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading