Postoji nekoliko tipova stomaka: OTKRIJTE KAKAV TRBUH IMATE I KAKO DA GA SE REŠITE!

Autor: Republika

Lifestyle

02.05.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Većina vas misli da je vežbanje u teretani najbolji način da se dođe do ravnog stomaka. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, nije samo to jedina tačna informacija. Da biste uspešno vratili ili postigli zavidnu figuru, morate prvo otkriti kakav stomak imate.

Foto: Photo by rawpixel.com from Pexels
Foto: Ilustracija

Male promene u uobičajenom ritmu života, menjanje prehrambenih navika ili načina rada, uvek utiču na ljudsko telo, stvarajući masne naslage na određenim delovima.

Kad otkrijete zbog čega je došlo do nakupljanja masnoća u području stomaka, možete početi aktivno da uklanjate masne naslage.

U nastavku saznajte koje vrste masnoća na stomaku postoje kako biste ih se mogli brzo i lako rešiti.

Stomak od stresa

Ovakav stomak, kao što ime implicira, pojavljuje se zbog stresa. Većina masnoća nalazi se odmah ispod grudi i oko pupka, a želudac je na dodir dosta tvrd.

Ako imate ovakav stomak, morate ukloniti stres, ograničiti konzumaciju kafe i jesti više hrane koja sadrži magnezijum, prenosi Prva.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stomak od hormona

Ako stomak izgleda kao jastuk sa svake strane, mekan je na dodir i masnoća se nalazi u donjem delu, to znači da imate hormonski stomak.

Da biste se osloboditi ovakvog stomaka, treba da ograničite konzumiranje masne hrane i jesti više avokada, ribe, orašastih plodova i jaja.

Stomak od nadutosti

Ovakav oblik javlja se zbog loše ishrane, netolerancije na određene namirnice ili nekih vrsta alergija na hranu. Kod ovakvih slučajeva stomak je ujutro ravan, a u poslepodnevnim časovima se nadima zbog previše gasova u crevima.

Najbolji način da se rešite ovakvog stomaka je da počnete redovno da trenirate. Naglasak se stavlja na kardio vežbe, uz koje treba da osigurate telu kvalitetan san, a nije na odmet proveriti da li ste intolerantni na neku hranu.

Foto: pixabay.com

Stomak od alkohola

Kao što i sam naziv kaže, ovakav stomak pojavljuje se kod osoba koje su sklone redovnom konzumiraju alkoholnih pića. Ako pijete mnogo piva ili veće količine drugih pića, može vam se stvorili masnoća na stomaku, posebno muškarcima.

Vaš zadatak je ograničiti konzumaciju alkohola i jesti više voća i povrća.

Foto: Photo by Olliss on Unsplash

Stomak nakon trudnoće

Ako imate takav stomak, verovatno ste ne tako davno rodili dete. Nakon porođaja nije lako vratiti liniju jer imate mnogo obaveza oko deteta, pa nemate vremena za sebe.

Ono što možete je svom dnevnom jelovniku dodati ribu, orahe, masline, zdrava ulja i druge namirnice koje sadrže dobre masti.

Komentari (0)

Loading