KAKO DA ISKORISTITE STARU BURAD? Napravite moderan nameštaj za terasu

Autor:

Lifestyle

28.04.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno negde u podrumu vi ili neko od vaše familije ima staru metalnu burad s kojima ne zna šta da radi. Ali da li ste pomislili da biste od njih mogli napraviti nameštaj za terasu.

RepublikaFoto: pinterest.com
Nameštaj koji može biti odlično rešenje za terase i dvorišta

Za ovo su potrebne malo veštije ruke, ali uvek se može naći neko u vašem okruženju ko to zna da radi. Tetka Saveta vam predstavlja nameštaj koji može biti odlično rešenje za terase i dvorišta. Burad je moguće kupiti i preko malih oglasa po ceni od oko 1.000 dinara, pa ako poželite da se upustite u ovu avanturu, evo šta sve možete napraviti...

Fotelja

RepublikaFoto: pinterest.com
Šik izdanje jednog bureta

Napravićete je tako što ćete bure položiti i postaviti na stabilne metalne nogice, a isečeni deo bureta će biti naslon. Okrenite ga tako da bude anatomski prilagođen leđima i da obezbeđuje udobno sedenje. Rupe nastale nakon sečenja naslona zatvorite limom, a varove obradite da biste dobili glatke ivice. Kada sve postavite, bure obojite u željenu boju i postavite mekani sunđer za udobno sedenje.

Moderni sto i stolice

Foto: pinterest.com

Da biste napravili ove moderne stolice i sto, pored burića, potrebne su vam i metalne lajsne, pomoću kojih ćete povezati sve delove i sastaviti stolice. Ono što je važno jeste da zaštitite ivice tako što ćete svuda postaviti zaštitnu gumu. Odabirom boja naglasite moderan dizajn, pa, ukoliko se odlučite za ove modele, predlažemo vam jarke boje.

Udobni taburei

RepublikaFoto: pinterest.com
Novi život starog bureta


Napravićete ih tako što ćete iseći polovinu bureta s ostavljenim delom za mali naslon. Ivice obložite zaštitnom gumom nakon farbanja. Sedišta napravite od deblje šper-ploče, na koju ste stavili tapacirani sunđer. Sedište se skida, tako da ispod imate mesto za odlaganje raznih sitnica.

Set za sedenje

RepublikaFoto: pinterest.com
Atraktivan izgled baštenskog seta


Ako na raspolaganju imate više burića, napravite nekoliko klupica s tapaciranim sedištem koje ćete rasporediti po terasi. Napravite i sto od polovine bureta i kompletirali ste garnituru, za koju se može smestiti šest osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading