Saveti iskusnih majstora: OVIH 5 trikova će produžiti životni vek vašeg nameštaja!

Autor:

Lifestyle

05.06.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep nameštaj po povoljnoj ceni je prava dobitna kombinacija! Međutim, šta kada se pojave prvi problemi?

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Činjenica je da se jefitiniji materijali poput iverice ili plastike brže troše od skupljih materijala kao što su drvo ili metal, navodi dnevnik.hr.

No, ovo ne znači da i jeftiniji komadi nameštaja ne mogu dugo trajati. Bitno je samo kako se odnosite prema njima. Takođe, iskusni majstori imaju i neke trikove u rukavu kada je u pitanju životni vek  vašeg nameštaja, posebno onih jeftinijih čiji je rok trajanja kraći.

1. Jednom kada sastavite, ne rastavljajte

Možda vam se to ne čini problematičnim, ali jednom kada montirate neki komad nameštaja, posebno jeftiniji, potrudite se da ga što manje puta rastavljate. Svaki put kada to napravite tizikujete da proširite rupe, stvorite nabore i narušite strukturu.

 

 

Zato čak i kada se selite u novi stan ili kuću pokušajte pronaći način da jedan ovakav komad nameštaja prenesete u komadu.

Prilikom selidbe budite pažljivi jer se oštećenja nameštaja često događaju zbog nepravilnog i neopreznog rukovanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Stablizujte rupe za bušenje

Ako vam se dogodi da se rupe za bušenje prošire, upotrebite drveni štapić ili čepić za popunjavanje rupa koje su postale preširoke.

Gurnite komadić drveta u otvor, pričvrstite ga lepkom za drvo i očistite višak. Nakon što se osuši, ponovo probušite rupu.

3. Zaštitite nameštaj od fleka

Pobrinite se da za površine poput stolova i stočića imate dovoljno podmetača za čaše kako biste sprečili nastajanje mrlja.

4. Prefarbajte ili presvucite nameštaj

Kada vam se učini da je vaš komad nameštaja dao sve od sebe, možda i nije. Posvetite mu malo više vašeg vremena i truda kako bi ga "oživeli.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na primer, izgrebani stočić možete vratiti u život ponovnim farbanjem, a kauč novom presvlakom.

5. Moraju se znati pravila

Na kraju možda i najbitnija stavka koja će vaš nameštaj duže očuvati u dobrom stanju je ta da moraju postojati određena pravila ponašanja u domu. Ovo važi i za jeftine i za skuplje komade.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na primer, odredite pravilo gde se sme jesti, a gde ne. Ako imate decu nemojte im dopuštati da neprestano skaču po kaučima i krevetima jer na taj način propadaju.

Koristite podmetače kad god je to moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading