(VIDEO) Kako da vaše dete odvratite od mobilnog telefona? Doktor Rajović ima odgovor na to

Autor:

Lifestyle

24.03.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Ranko Rajović specijalista interen medicine i doktor sportskih nauka govorio je o štetnosti mobilnih telefona na odrastanje kod dece.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ranko Rajović

Za nekih deset godina ovo će biti najvažnija tema za raoditelje i kako se izboriti sa tim ukoliko do toga dođe kao i kako sprečiti da dete ne uđe u taj neki novi svet tehnologija važna je uloga roditelja i strategija koju će pripremiti, kaže doktor Rajović.

- Roditeljstvo je najteži posao, ne možemo dozvoliti da nam dete preuzme nova tehnologija, da ono uđe u neki novi svet nama nepoznat. Šta tu onda treba biti posao roditelja? Oni ne smeju da ga puste u taj novi svet već da ga osmišljavaju, kako dete da živi bez virtuelnog sveta , roditelj mora da ima neu strategiju, ne kompletna zabrana, može pod nekom kontrolom ali strategija mora postojati - kaže doktor Rajović

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Doktor je pored svega govorio i o štetnosti tehnologije u odgajanju deteta. Kao i dogovorima između roditelja i deteta kada i u kojoj meri mogu da se koriste mobilni telefonu, što obično takvi dogovori ne daj urezultate jer se deca vrle često oglušuju o iste. Gde posebna ograničenja programi za praćenje i kazne, takođe nisu davale nikakve rezultate. Tada je dete već postalo zavisno i onda ona vrlo često se bude usred noći i mimo znanja roditelja uzimaju mobilne telefone, igraju se sa njima dok roditelji spavaju, ostaju tako budni do kasni i ujutru kada treba da se ustane da idu u školu oni ne mogu.

A šta je doktor još pričao i kako je posavetovao sve roditelje da se izbore sa ovim problemom poslušajte u snimku koji se nalazi ispod. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading