(VIDEO) Kako smo se nekad šminkale, a kako danas: RAZLIKA JE NEVEROVATNA!

Autor: Republika

Lifestyle

19.03.2021

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je jedna od korisnica društvene mreže TikTok pokrenula izazov u ​​kojem žene i devojke upoređuju trendove šminkanja iz 2016. godine sa onima koji danas vladaju.

RepublikaFoto: youtube.com/Tina Yong
Foto: Ilustracija

Ljubitelji kozmetike upoređuju svoje rutine šminkanja na mreži, deleći lice na dve polovine sa belom linijom i šminkaju se na levoj strani kao što su to činili u 2016. godine, a desnoj strani kako bi se sada sredili za noćni izlazak.


Razlika je neverovatna

Umesto sjajne mat podloge, na licu se danas preferiraju prirodne podloge u boji kože, senka više nije upadljiva i nanosi se minimalno, a korektor se koristi i samo tamo gde je potreban, obično ispod očiju, kako bi sakrio tamni podočnjake.

Isto tako, većina današnjih proizvoda za šminkanje su u kremastoj formi, uključujući pudere, bronzere i rumenila koji su nekada bili u čvrstoj formi, odnosno "u kamenu".

Najnoviji trendovi koji danas dominiraju u svetu lepote su "efekat čistog lica" ili "izgled bez šminke".

Na trendove utiču mnogi faktori, od poznatih ličnosti do pristupa održivosti i društvenoj odgovornosti, pa su svi danas više zainteresovani za zdravlje i negu kože nego ranije.

- A od svih trendova koji su se menjali tokom godina, zdravo i čisto lice sigurno je najbolji trend koji nas je "pogodio" u poslednjih nekoliko godina - rekla je Eli Čajld, urednica portala Cosmetify za Metro.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading