CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVAMO KAFU I ČAJ: Stručnjaci objasnili koji način je PRAVILAN

Autor:

Lifestyle

06.03.2021

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada kuvate kafu ili čaj, da li imate običaj da u džezvu ili kuvalo sipate vruću vodu iz bojlera kako biste ubrzali proces zagrevanja? Ako to radite, pravite veliku grešku, kažu stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni napominju da je uvek bolja ideja koristiti hladnu vodu za kuvanje toplih napitaka, ali i hrane.

- Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka - objašnjavaju stručnjaci, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dex12

08.03.2021 09:33

Svaka vam cast, na ovakvim informacijama, da nije ovakvih saveta ja nebih ni dan danas znao ni pravilno jaje na oku da isprzim!