PRIČA KOJU MORATE DA PROČITATE: Psiholog oženio ženu koja ga je izvređala

Autor: pult24.info

Lifestyle

03.03.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ako mislite da srećan brak počinje samo uz ljubav na prvi pogled ili kao naredni korak u velikom prijateljstvu, trebalo bi da pročitate priču slavnog psihologa o tome kako je upoznao ženu svog života posle neprijatnog pisma koje mu je uputila...

Foto: pexels.com
Na uvrede je odgovorio ljubavlju

Dejl Karnegi, ugledni psiholog gostovao je u jednoj radio emisiji u kojoj je pogrešno rekao datum rođenja Abrahama Linkolna. To je slušala jedna žena koja je odlučila da mu napiše ljutito pismo zbog greške koju je izgovorio. Pismo je bilo toliko otrovno i uvredljivo da se Karnegi veoma iznervirao i napisao ljutit odgovor. 

VESTI PUTUJU JOŠ BRŽE UZ MOBILNU APLIKACIJU REPUBLIKE

Zapečatio je pismo, ali ga je zaboravio poslati. Sledećeg dana, psiholog se setio pisma. Ali više nije bio previše oštar. Uzeo je i ispravio neke izraze i omekšao ton, ali opet je zaboravio poslati pismo! Trećeg dana, više nije želeo da piše ljutito već je radije priznao svoju grešku i izvinio se. 

- Pogrešio sam. Od sada ću biti pažljiviji. Oprostite mi, molim vas, i hvala vam! - napisao je on.

Tako slatko izvinjenje smekšalo je damu. I ona je počela da se dopisuje sa psihologom. A potom su se i sreli, svideli jedno drugom i oženili! Tako je sposobnost odlaganja besa i nežnog odgovora sa izvinjenjem za napade donela sreću jednom paru, ili ipak nije? 

Foto: pexels.com
Doktor je spustio loptu i dao šansu ljubavi

O tome se malo piše, ali njihov brak nije bio najsjajniji. Ona je preuzela sve njegove finansije, a on se ubrzo razboleo i napustio ovaj svet. Zato ću konstatovati nešto drugo: Budite oprezni sa ljudima koji pišu zlobna pisma ili napadaju zbog sitne greške. 

Ako je pogrešan datum rođenja predsednika naveo damu da pošalje otrovnu poruku umesto da samo ukaže na zabunu, ne treba očekivati ništa dobro od te dame. To više ukazuje da je osoba uobražena i agresivna. Nema smisla izvinjavati se na tuđe uvrede.

Uopšte nije potrebno komunicirati sa ljudima koji pišu otrovne poruke ili uvredljive komentare. Dobro je odgovoriti onima koji uljudno ukazuju na grešku - Hvala.

 

 


 


 

Komentari (0)

Loading