TRIK PROTIV BOJENJA ODEĆE U MAŠINI: Evo kako da operete veš, a da NE PROMENI BOJU!

Autor:

Lifestyle

23.02.2021

02:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pranje veša je posao koji se obavlja u svakoj kući, sa manje ili više uspeha. Naime, mnoge stvari koje operemo u mašini postanu obojene ili se oštete. Zato postoji korisna metoda za pranje veša, koja je naročito korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i za one ljude koji poseduju mnogo odeće tamnih boja. Reč je o stavljanju vlažne maramice u mašinu pre nego što ubacite veš.

RepublikaFoto: Photo by Dan Gold on Unsplash
Foto: Ilustracija

Rezultati će biti vidljivi odmah, odeća će biti bez dlačica i "maca" jer vlažne maramice deluju kao apsorber za njih, piše Bright Side.

Važno pravilo je da na svaku mašinu veša (otprilike sedam do osam kilograma) ne stavite više od tri vlažne maramice odjednom. Kad bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se umešati u veš i skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste neposredno pre toga izvukli iz pakovanja.

Ono što je važno jeste da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete da proverite tako što ćete pokušati da ih pokidate. Ako ne uspete ili vam je za to potrebno mnogo snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice umesto vlažnih jer će se raspasti i veš će izgledati još gore. Neće pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading