PET TRIKOVA ZA SPORIJE MAŠĆENJE KOSE: Evo čime treba da je perete, neki recepti su baš ČUDNI!

Autor: Republika

Lifestyle

20.02.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvoja kosa čista je samo jedan dan nakon pranja, a već posle toga počinju problemi i vidno je masna, pa ti je zbog toga neprijatno da bilo gde izađeš iz kuće sa takvom frizurom? Imamo rešenja...

RepublikaFoto: Photo by Tim Mossholder on Unsplash
Foto: Ilustracija

Često pranje kose, osim što je naporno, nije ni dobro za samu dlaku.

Zato otkrivamo nekoliko korisnih trikva kako da odložiš prabje kose, a samim tim i dovedeš do toga da ti se teme glave sporije masti. 

1. Manje šećera i soli u ishrani

Koliko tvoja kosa izgleda zdravo i dobro, zavisi, kao i puno toga drugog, od ishrane. Pogrešna ishrana takođe podstiče proizvodnju sebuma i kosa se brže masti. Na primer, izbegavaj šećer i alkohol i pazi da jedeš bazno (alkalno) povrće (poput spanaća i brokolija). Previše soli takođe masti kosu, zato izbegavaj čips i sl.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Batiste in Sensiblu
Foto: Ilustracija

2. Šampon za suvo pranje

Oni koji koriste suvi šampon mogu duže odugovlačiti s pranjem kose. Naime, proizvodi, koji su sada dostupni ne samo u obliku praha, nego i, na primer, u obliku spreja ili pene, takoreći upijaju „masnoću“ sa kose i daju joj novu svežinu i sjaj. Suvi šampon takođe daje kosi veći volumen. Usput, stručnjaci savetuju da koristiš dečji puder! Pravo čudesno sredstvo!

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

3. Kiselo ispiranje kose

Kod kuće se krije puno praktičnih stvari koje se mogu pretvoriti u idealne kozmetičke proizvode. Jabukovo sirće takođe može učiniti čuda za tvoju kosu. Ovaj domaći lek može ti pomoći kod masne kose ili peruti. Jednostavno pomešaj 1-2 kašike jabukovog sirćeta (organskog) s litrom vode i nakon pranja time isperi kosu i nežno umasiraj. Mešavina se ne mora ispirati - to je potrebno jedino ako ti smeta miris. Takozvano kiselo ispiranje s jabukovim sirćetom može se primenjivati i nakon svakog pranja kose. Sirće daje našoj kosi divan sjaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Pranje kose čajem od nane

Redovno pranje kose takođe ti može pomoći da se kosa sporije masti. Sjajan domaći lek je, na primer, čaj od nane. Samo stavi nekoliko vrećica čaja od nane u kipuću vodu i ostavi da se ohladi. Nakon pranja kose umasiraj čaj od mente u kosu. Nemoj ispirati.

5. Izbegavaj proizvode za oblikovanje kose

Nažalost, previše proizvoda za oblikovanje kose doprinosi tome da se naša kosa brže masti. Naime, ti proizvodi opterećuju kosu i uzrokuju da se sloj silikona vremenom stvrdne, posebno ako upotrebljavaš  pogrešne proizvode. Na primer, pripazi da ne koristiš silikonski šampon i  pokušaj da ne koristiš previše laka za kosu. Izbegavaj penu za sušenje, mus za volumen i slično - proizvodi za oblikovanje kose opterećuju kosu pa masna kosa izgleda još „masnije“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading