NAPRAVITE OSVEŽIVAČ ZA TEPIH: Uklonite neprijatne mirise prirodnim sredstvom!

Autor: Republika

Lifestyle

17.02.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebni su vam sastojci koje sigurno već imate u kuhinji

RepublikaFoto: pixabay.com

Svaki tepih može postati izvor neprijatnog mirisa koji se širi po celoj kući. Fleke različitog porekla (kafa, urin kućnih ljubimaca, prljavština itd.) emituju neprijatne mirise, koji postaju intenzivniji što je tepih prljaviji.

Neprijatan miris je nemoguće ukloniti samo koristeći usisivač, a mnoga sredstva za čišćenje tepiha ostavljaju intenzivnu notu, koja dugo ne može da se izvetri, takođe, opterećena su hemikalijama, a pri tome nisu nimalo jeftina.

Srećom, postoje vrlo jednostavni i efikasni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz tepiha pomoću prirodnih sredstava, koja možete pripremiti sami. Podjednako efikasno uklanjaju neprijatne mirise s tepiha i istovremeno ga čiste i osvežavaju.

 

SAVET ZA VLASNIKE KUĆNIH LJUBIMACA

Pospite sodu bikarbonu po tepihu u većoj količini (300-500 grama) bez dodavanja vode, naročito na mesta gde životinje najčešće spavaju. Ostavite je preko noći ili, ako uslovi dozvoljavaju, na duži period. Zatim temeljno usisajte tepih. U slučaju zadržavanja neprijatnog mirisa, proceduru ponovite, koristeći veću količinu sode bikarbone.

 

CIMET, KARANFILIĆ, SODA BIKARBONA I SUŠENO BILJE

Napravite smesu od jedne kafene kašike cimeta, jedne kafene kašike samlevenog karanfilića, tri supene kašike sode bikarbone i jedne kafene kašike sušenog bilja (lavanda ili ruzmarin). Promešajte sve sastojke i pospite po tepihu. Posle 15-20 minuta usisajte tepih. Svežinu i lep miris osetićete u celoj kući.

 
SODA BIKARBONA, GUSTIN I ETERIČNO ULJE

Promešajte jednu času sode bikarbone sa jednom čašom kukuruznog skroba (gustina), dodajte 10-15 kapi eteričnog (aromatičnog) ulja po vašem ukusu. Promešajte i pospite po tepihu. Dobro usisajte nakon pola sata. Sjaj, čistoća i svežina zagarantovani.
Obična soda bikarbona odlično neutrališe sve vrste prljavštine, o čemu su se mnogi od vas uverili, koristeći je za pravljenje sredstva za čišćenje nameštaja od mebl štofa i sredstva za čišćenje fleka s tepiha. Osim toga, ona je u stanju da povrati tepihu prvobitnu boju i značajno ga osveži.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading