TREND DAVANJA STRANIH IMENA DECI U SRBIJI NE JENJAVA! Tako će biti i u 2021.

Autor: Republika

Lifestyle

02.02.2021

15:15

Odabir imena buduće bebe roditelji u Srbiji odavno ne prepuštaju kumovima, kako je to nekada nalagala tradicija, već o tome odlučuju sami.

pixabay.com

Ako je suditi po listi imena koja će biti najpopularnija u 2021. godini, u porodilištima širom Srbije na svet će najčešće dolaziti devojčice po imenu Mia i dečaci koji će nositi ime Relja.

Budući roditelji izjasnili su se da će se, ukoliko dobiju devojčicu, najčešće opredeljivati za kratka imena. Mia je na vrhu liste, a za njom slede Ema, Mila, Ela, Lara, Lina, Sofija, Hana, Ana, Lea i Natalija, piše Telegraf.

Kad je reč o dečacima, najpopularnija imena u 2021. biće, osim Relje, još i Mateo, Noa, Emil, Leon, Teo, Matija, Filip, Nikola, Danijel i Luka.

Trend davanja stranih imena deci u Srbiji ne jenjava. Ali, uprkos tome, najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, a najčešće muško Dragan, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

 

 

I dok je Milica morala da se izbori za povratak na tron na kom je bila pre Drugog svetskog rata, pa je opet "zagospodarila" na vrhu liste devedesetih, Dragan je "svrgnuo" Slobodana sa liste najčešćih muških imena pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i još se nalazi na vrhu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading