Drage dame, ovi preparati su POPULARNI, ali NIKAKO ih ne smete isprobati!

Autor: Magazin Novosti, Republika

Lifestyle

18.01.2021

02:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazite!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto Ilustracija

Ali ako je nešto na Internetu trend, to ne znači i da je nužno dobro za vas. Neki od saveta koji su postali hit, mogu ozbiljno da naštete vašem zdravlju, ma koliko god bili popularni i zvučali zanimljivo. Evo šta nikako ne biste smeli  da isprobate.

Istiskivanje mitesera zubnim koncem

Isti učinak imaće i bilo koja tečnost za čišćenje lica, osim što će zubni konac na licu ostaviti sitne crvene crte, što sigurno ne želite. Zato radije preskočite ovaj trik, a ako baš imate ozbiljnih problema s licem, koje ne možete da rešite klasičnim proizvodima iz drogerija, obratite se dermatologu.

 

 

 

Korišćenje rol on dezodoransa umesto prajmera

Dezodoransi obično sadrže aluminijumske soli i imaju poprilično jake mirise koji mogu jako da iziritiraju kožu lica, uzrokuju crvenilo, mrlje i upalne akne. Takođe, jedna od neizbežnih posledica korišćenja dezodoransa na licu jeste i preterano isušivanje kože. Držite se pravih primera, a antiperspirante ostavite za korišćenje ispod pazuha.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto Ilustracija

.

Posvetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom

Koliko god zvučao suludo, ovaj beauty-savet jedno vreme na internetu je bio veliki hit. Ali trljanje osetljive kože ispod pazuha sodom bikarbonom i limunom može da prouzrokuje razne iritacije i izazove crvenilo, osip i svrabež.

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom

Ovaj savet preporučio je čak i poznati doktor Oz, ali ubrzo je naišao na kritike stomatologa širom sveta. Oni su potvrdili da ćete tako brzo izbeliti zube, ali i oštetiti zubnu gleđ, pa će zubi biti puno osetljiviji i lakše se kvariti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading