(VIDEO) OPASNO PO ZDRAVLJE! Četkica za zube se ne propira, već pere, a za to su vam potrebne dve stvari! POGLEDAJTE!

Autor: Objektiv, Republika

Lifestyle

30.12.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako poput većine ljudi, pre pranja zuba, četkicu za zube properete ispod mlaza vode, upravo ste napravili veliku grešku.

RepublikaFoto: youtube.com/Gismo

Budući da je istraživanje Univerziteta u Mančesteru pokazalo da se na četkici za zube može naći više od 100 miliona bakterija, uključujući tu i ešerihiju koli i stafilokoke, pravilno pranje četkice postaje svakodnevna obaveza.

Američki stomatolog Suhail Mohidin je na Tik Toku objavio video u kojem je objasnio postupak pranja četkice, i privukao je ogromnu pažnju.

 

@dr.m_

Did you know your toothbrush harbors a ton of germs!! This is how to clean it and keep you healthy! #healthtips #dentist #coronavirus ♬ Like That - Doja Cat

On objašnjava da je prvi korak da svakog dana četkicu detaljno operete sapunom i vrućom vodom. Naravno, potrebno je posle toga isprati sve ostatke sapuna.

 

Drugi korak je još važniji – jednom nedeljno je preporučljivo staviti četkicu u rastvor jedne kašičice troprocentnog hidrogena i šolje vode, i ostaviti da odstoji preko noći.

 

 

Narednog jutra dobro isperite četkicu i to je to.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading