ZA DOBRO RASPOLOŽENJE TOKOM PRAZNIKA: Ukrasite jelku tako da privučete SREĆU i NOVAC!

Autor: Republika

Lifestyle

03.01.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Važno je gde ona stoji, koje boje preovlađuju i kakve ukrase na nju stavljate...

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Vreme praznika zna da bude i stresno, kako zbog udara na kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Uredite dom božićnom dekoracijom tako da vam stvara samo pozitivnu energiju, a mi vam pomažemo u tome...

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Najboljoj harmoniji u domu doprineće ako jelku budete stavili baš u ove delove doma.

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo, a trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre. Gornji levi ugao kuće smatra se površinom bogatstva, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu će da privuče novac i prosperitet u dom.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke jesu, generalno, svi uglovi doma ili centralni deo kuće, gde će da se stabilizuje energija tokom ove užurbane sezone.

Kako je pravilno ukrasiti da bi privukla dobru energiju?

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne. Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebalo da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim. U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna ne preporučuju.

Uprkos tome što je simbol praznika, ne preterujte sa crvenom jer izaziva emotivne ispade

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku, budući da tim činom postavlja i ličnu energiju.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Mesta gde nikako ne treba postavljati jelku

Nije dobro ako jelku postavite na prednji ulaz ili preblizu vratima. Zatim u hodniku ili sobi, gde može da blokira prolaz, u području gde će da ometa protok životne energije ili previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Čišćenje nereda

U feng-šuiju je ovo veoma važan korak pre bilo kakve dekoracije. Tokom praznika, između pakovanja poklona i postavljanje jelke, mnoge stvari se gomilaju u našoj kući. Budite svesni stvari koje vam ne trebaju i uklonite ih. Imajte na umu da bi osećali ravnotežu i sklad, treba da omogućite či energiji da nesmetano prolazi kroz dom. Podignite stvari s poda da biste sprečili stagnaciju i omogućili či energiji da slobodno cirkuliše.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osvežite dom

Kada očistite kuću, važno je da osvežite dom. Možete da koristite tamjan ili sprej s čistim eteričnim uljem po izboru. Ideja je da se izmeni energija u prostoru koja će zauzvrat promeniti energiju gosta koji ulazi. Pokušajte da zapalite malo žalfije na prednjem ulazu, da zadržite napolju negativnu energiju.

Najbolje boje

Za postizanje pozitivnog raspoloženja, generalno, u prazničnom dekoru kuće koristite mnogo tamnozelene. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena i ukrasna rasveta), koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena je uspešno upija. Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aromatičnu sveću ili štapiće s mirisom ili uljem mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading