ZAŠTO JE PRIRODNA JELKA BOLJA? Imaćete drvo za ceo život ili ćete ga darivati gradu

Autor: Republika

Vesti

20.12.2018

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" za novogodišnje i božićne praznike prodaje jelke sa busenom u rasadnicima u ulicama Vojvode Stepe 405 i Marije Bursać bb u Zemunu, kao i u svojoj cvećari na Kanarevom brdu, saopšteno je iz ovog preduzeća. U zavisnosti od visine (1,4 -2,5 metara) jelka se može kupiti po ceni od 1.300 i 2.500 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Zelenilo-Beograd" će takođe u cvećari na Kanarevom brdu praviti posebne stone novogodišnje aranžmane po želji i afinitetima kupca.

Iz ovog preduzeća savetuju da prilikom ukrašavanja jelke sa busenom posebno treba voditi računa o kićenju njenog vrha, kako se ne bi polomio ili oštetio. Jedno od mogućih načina da se sačuva vrh, jeste da se uz vrh postavi olovka, pa tek onda ukras. Jelku takođe ne treba postaviti blizu grejnog tela. 

RepublikaFoto: beograd.rs
Prirodne jelke koje se mogu kupiti u Beogradu

Tokom praznika potrebno je da se busen jelke zaliva vodom sobne temperature.


Posle praznika jelka sa busenom može se vratiti prirodi. Drvo ne treba odmah iznositi napolje na mesto sadnje, već je potrebno obezbediti period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku, a potom da se posadi u odgovarajućim uslovima - kada zemlja nije zamrznuta, odnosno kada spoljna temperatura nije ispod nule.

Ukoliko nemate adekvatno mesto za sadnju, jelku možete doneti u rasadnike "Zelenila", kako bi je radnici posadili na unapred planiranim površinama u gradu.

JKP "Zelenilo Beograd" apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanju seče mladih stabala četinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading