MAJSTOR VAM NEĆE BITI POTREBAN! Pomoću providne, prijanjajuće folije otpušite WC-šolju!

Autor: Republika

Lifestyle

24.12.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo zasučite rukave i sledite uputstva...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ribanje kupatila ne raduje nijednu domaćicu. To ume da bude izuzetno naporan posao, a još ako se dogode i neke nepredviđene situacije, onda sve to postaje noćna mora! Sigurno vam se bar jednom u životu dogodilo da vam se WC-šolja zapuši i tom prilikom ste postavili sebi pitanje - kako je otpušiti, a da ne morate da zovete majstora?

Ne budite očajni, već se bacite na posao. On svakako jeste neprijatan, ali rešićete problem bez troškova, poziva, čekanja majstora i mnogih drugih peripetija. Postoji nekoliko načina da sami otpušite šolju u kupatilu i mi vam ih otkrivamo!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Soda bikarbona i tečni sapun

Tečni sapun u kombinaciji sa sodom bikarbonom je jedan od vrlo efikasnih načina. Proces pripreme izgleda ovako: kofu napunite toplom vodom do kraja i rastvorite nekoliko kašičica sode bikarbone. Prvo dolijte u WC-šolju tečni sapun, a potom dodajte rastvor koji ste napravili. Voda će se povući, a vi se nećete ni sećati da ste imali ovaj neprijatni problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sredstvo za otpušavanje kade

Odvodi tuš-kabina ili kada se vrlo lako začepe u domaćinstvu u kom žive osobe s dugom kosom, kućni ljubimci ili pak mala deca. Začepljen odvod je vrlo neprijatna situacija, a sva sredstva koja možete kupiti su prilično skupa i štetna za cevi. Njihova česta upotreba može dovesti do pucanja odvodnih cevi. Mi nudimo rešenje koje će dati potpuni odgovor na pitanje kako otpušiti kadu.

Mešavina:

- soda bikarbona

- sirće

- so

- voda

Način pripreme

Pomešajte identične količine soli i sode bikarbone u jednoj posudi. Sipajte ovu mešavinu u odvod. Na nju dolijte prethodno zagrejano sirće (jedna šoljica sirćeta). Sačekajte nekoliko minuta da hemijska reakcija započne svoj proces. Nakon što ste malo sačekali, pustite vruću vodu da teče u odvod dok se on u potpunosti ne očisti.

Više namirnica u kombinaciji sa sodom bikarbonom

Za otpušavanje WC-šolje možete koristiti sodu bikarbonu u kombinaciji sa limuntusom. Rastvorićete ih u toploj vodi, sipati u šolju i sačekati da deluje. Pored ovoga, u kombinaciji sa sodom možete koristiti i so i sirće. Isti je postupak, njih treba razmutiti u vodi i sipati u šolju. Ona bi ubrzo, nakon što rastvor deluje, trebalo da se otpuši.

Tokom primene ovih trikova obavezno nosite rukavice i vodite računa da vam tečnost ne prsne na kožu, posebno na lice

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Foto: Ilustracija

Metod Južnokorejaca - plastična prijanjajuća folija

Koreanci vrlo često za otpušavanje WC-šolje koriste foliju ponktu. Danas je postala sve popularniji metod na zapadu. Ovaj način u potpunosti uspeva da sanira problem, ali verovatno ste se zapitali gde da nabavite takvu foliju. Ne brinite, dobro će vam poslužiti i najobičnija plastična folija kojom ćete oblepiti suvu ivicu šolje u mnogo slojeva. Jednostavno, podignite dasku i otvor šolje dobro obmotajte prozirnom folijom u nekoliko slojeva. Zatim pustite vodu, pritisak koji nastane podići će vodu i foliju. Vi je tada rukama pritisnite ka dole, tako ćete napraviti dodatni pritisak i papir bi trebalo da ode kroz odvod.

Od žičanog ofingera napravite spravu za otpušavanje odvoda

Ovo je jednostavna metoda, a zapravo vrlo efikasna. Žrtvujte jedan žičani ofinger za odeću, rasformirajte ga i ispravite najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu - savijte je. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite "pecati". Nećete verovati šta je sve moguće izvući na taj način. Kada zaključite da ste dosta toga izvadili, operite žicu (i sačuvajte za drugi put) i u odvod pustite vruću vodu.

Topla voda i deterdžent za sudove

Sipajte u šoljicu za kafu deterdžent za sudove i dolijte u WC-šolju. Kako ste to odradili, pripremite kofu vrele vode. Napunite WC-šolju do kraja toplom vodom. Sačekajte nekih pola sata da deluje, primetićete kako se voda lagano povlači. Ukoliko se voda nije povukla do kraja, ponovite još jednom čitav proces i sačekajte da deluje. Kada se voda u potpunosti povukla, možete pustiti vodu iz vodokotlića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading