DETALJAN SPISAK! Ovo NIKAKO ne bi trebalo da perete u mašini za sudove, GORKO ĆETE SE KAJATI!

Autor: stvarukusa.rs, Republika

Lifestyle

18.12.2020

02:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon porodičnog ručka ili zabave, vaš najbolji saveznik u čišćenju kuće je sigurno mašina za pranje sudova. Međutim, ni ona nije baš svemoguća – neke posude i pribor bi bilo bolje ipak oprati ručno.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evo šta ne bi trebalo prati u mašini za pranje posuđa:

1. Kvalitetne noževe. Proces pranja može istupiti oštricu i kvalitetni noževi se mgu oštetiti u toku pranja.

2. Posude od livenog gvožđa. Ovo posuđe nikako ne smete prati u mašini jer se može skinuti poželjan premaz.

3. Drveni pribor za kuvanje. Pre nego što drveni pribor stavite u mašinu za pranje posuđa, proverite uputstvo za upotrebu. Drveni pribor može lako da se ošteti, napukne, iskrivi se…

4. Kristalno posuđe i ručno izrađeno staklo. Ovakvo posuđe je veoma osetljivo i velika je verovatnoća da će napući u toku pranja u mašini za posuđe.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Pribor u boji zlata. Ovakav pribor perite ručno jer će se boja najverovatnije u toku pranja u mašini skinuti.

6. Posuđe sa teflonskim dnom. Mnoge posude sa teflonskim dnom mogu da izgube osnovno svojstvo ako se operu u mašini za pranje posuđa. Zato je bolje da ne rizikujete već posude operite ručno.

7. Aluminijumske posude. Nije problem u tome šta će se dogoditit ovim posudama, već to što one mogu oštetiti druge posude u toku pranja. Na primer, mogu ostaviti tamne mrlje.

 

Da slava bude kako valja Posted by Srpski Telegraf on Wednesday, December 16, 2020

 

8. Plastična ambalaža za jednokratnu upotrebu. Posude od čvrste plastike se uglavnom može prati u mašini za pranje posuđa (ipak proverite uputstvo za upotrebu mašine za pranje posuđa), ali ne i plastična ambalaža za jednokratnu upotrebu.

9. Konzerve i flaše. Ovu ambalažu je takođe najbolje prat ručno. Nalepnice i etikete se mogu odlepiti u toku pranja i zapušiti pumpu mašine za pranje posuđa.

10. Pozlaćeno posuđe. Tanjire, tacne ili šolje koje imaju pozlatu treba prati ručno jer će se pozlata u toku pranja oštetiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading