Uništite perut namirnicama koje sigurno imate u kuhiji!

Autor: Republika

Lifestyle

10.12.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treba da ih utrljate u teme i ostavite da deluju, za prave rezultate morate biti uporni

RepublikaFoto: Photo by Tim Mossholder on Unsplash
Foto: Ilustracija

Perut ume da bude frustrirajuća i izuzetno uporna... Stvara osećaj neprijatnosti kod onih koji je imaju, pa bi sve dali da mogu da je se reše. Iako se tome prvo okreću, vrlo često skupoceni šamponi iz drogerija ne uspevaju da uklone problem. Mi vam toplo preporučujemo da isprobate neke od prirodnih preparata koji će vam efikasno pomoći da se rešite peruti jednom za sva vremena.

Perut su u stvari nakupljene ćelije kože koje su prebrzo sazrele i osušile se, što uzrokuje dobro poznat svrab i ostavlja bele tragove na skalpu. Najefikasniji proizvodi za tretiranje peruti jesu oni koji se rešavaju mrtvih ćelija i deluju kao fungicid. Evo samo nekoliko koje možda već imate u domu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

JABUKOVO SIRĆE

Kao što sigurno već znate, jabukovo sirće može doneti mnoge benefite po zdravlje i izgled kose i kože, a često se koristi kao efikasan tretman protiv peruti. Jednostavno, operite kosu regularnim šamponom, a zatim dobro isperite. Nakon toga pomešajte jedan deo jabukovog sirćeta sa tri dela vode, isperite kosu, ostavite da stoji 15 minuta, pa ponovo isperite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

SODA BIKARBONA

Ovaj sastojak koji sigurno imate u domaćinstvu odličan je prirodni fungicid i pomoći će kod peruti. Pomešajte jednu kašiku sode sa jednom šoljom tople vode i sipajte u staru čistu flašicu od šampona. Dobro protresite i nanosite na kosu. Koristite umesto šampona, po mogućstvu, na dnevnoj bazi sve dok ne primetite da je perut nestala. Ako vam kosa počne izgledati suvo, nakon nekog vremena prirodna ulja će učiniti svoje, i to nikako ne treba da vas brine.

 Vrlo je bitno redovno izlaganje sunčevoj svetlosti jer ona pospešuje uništavanje gljivica koje su uzrok peruti

SO

Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji, a može vam biti od pomoći i da se rešite peruti jednom za sva vremena. Sve što treba da uradite jeste da pre pranja kose na skalp stavite nekoliko kašika soli i nežno utrljate u kožu kružnim pokretima, a nakon toga isperete i šamponirate, kao i obično.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

KOKOSOVO ULJE

Poznato po svojim višestrukim zdravstvenim prednostima, kokosovo ulje se često koristi i kao prirodni lek protiv peruti. Jedna mala studija na 34 osobe pokazala je da je kokosovo ulje efikasno u poboljšanju hidratacije kože.

Druga istraživanja su otkrila da kokosovo ulje može pomoći u lečenju ekcema, kožnog stanja koje može doprineti nastanku peruti. Sve što treba da uradite jeste da najpre otopite odgovarajuću količinu kokosovog ulja (tako što ćete staviti ulje u manju staklenu činiju koju ćete potom staviti u šerpu s mlakom vodom i zagrevati dok se ne otopi), sačekate da se prohladi i potom umasirate u skalp, zatim stavite kapu za glavu i sačekate da odstoji minimum pola sata. Za bolji efekat možete dodati i koju kap ulja od čajevca. Na kraju samo isperete, i to je sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading