OVU LOŠU NAVIKU OBAVEZNO IZBACITE! Ako često radite ovo kad ustanete, treba da znate da nije zdravo

Autor: Republika

Lifestyle

07.12.2020

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vam ostane čaša vode na ormariću tokom noći, nemojte je sutradan piti, bolje je prospite, tako ćete učiniti sebi uslugu...

RepublikaFoto: Photo by alan KO on Unsplash
Foto: Ilustracija

Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine, zbog čega je mikrobima lakše da je zagade. Za čudan ukus vode koja je odstajala u čaši preko noći postoji objašnjenje.

Naime, kako je voda bila izložena vazduhu, upila je nešto ugljen-dioksida i delić tog CO2 pretvorio se u karbonsku kiselinu, što znači da voda na vazduhu menja svoj hemijski sastav.

Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona i pretvori se u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vrednost vode, zbog čega ona menja ukus.

Sedeći put kada se uhvatite za čašu vode koja je ostala od sinoć na vašem stolu, setite se da je bila izložena bakterijama i da je u njoj završila i nezanemariva količina prašine.

To ne znači da se voda pokvarila, ali zbog svega onoga što se tokom noći nakupilo u njoj razmislite da li treba da je popijete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading