SKUVAJTE SUPU: Idealan saveznik zdravlja i održavanje težine!

Autor: Blic, Republika

Lifestyle

05.11.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supa je idealan dodatak ishrani koja pomaže u kontroli težine. Studije su otkrile da je kod osoba koje redovno jedu supu manja verovatnoća da budu gojazne, u poređenju s onima koji supu uopšte ne jedu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Supa je niskokalorična i istovremeno može da zasiti. Uključivanje supe u dnevni meni može da nam pomogne pri smanjivanju kalorija koje unosimo.

Zašto je dobra supa:

Greje

Kad vam je hladno, tanjir supe može da vas ugreje. Nutricionisti preporučuju vruću supu od dobro kuvanog povrća i začina.

Hidratacija

Supa pomaže telu da ostane hidirano. Osim što sadrži samo vodu, supa sadrži i so koja pomaže telu da zadrži vlagu.

Savršen je sportski napitak

Glavni elektrolit u njima je natrijum. So sadrži puno natrijauma i čini supu hranjivom i zdravom alternativom sportskom piću. Supa takođe osigurava unos vode, energiju i elektrolite, što je čini savršenom hranom pre vežbanja.

Ublažava simptome prehlade

Iako pileća supa neće učiniti da bolest nestane, ona može da ublaži simptome. Unošenje toplih tečnosti, poput pileće supe, je umirujuće i može olakšati protok sluzi.

Puna je viitamina

Nutricionisti predlažu upotrebu zelenog, narandžastog i crvenog povrća za kuvanje supe, jer je bogato vitaminima, poput vitamina B-kompleksa, A, C i K. Zeleno bilje, kao što je peršuna i celer, učiniće supu još zdravijom zbog gvožđa i vitamina C.

Pomaže u održavanju zdrave težine

Supa je savršen dodatak ishrani koja pomaže u kontroli težine. Studije su otkrile da je kod osoba koje redovno jedu supu manja verovatnoća da budu gojazne, u poređenju onima koji supu uopšte ne jedu. Supa je niskokalorična i istovremeno zasitna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading