Više štete nego koristi: OVIH 5 bjuti trikova ne bi trebalo da isprobavate!

Autor:

Lifestyle

30.09.2020

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na Internetu se svakodnevno pojavljuju mnogobrojni bjuti trikovi i saveti. Neki od njih zaista su korisni i vredi ih isprobati. Međutim, treba biti oprezan i pre isprobavanja treba se dobro raspitati,

Foto: Photo by kevin laminto on Unsplash
Foto: Ilustracija

Koliko god izgledali privlačno i bezopasno, nije svaki trik dobar za našu kožu.

Ovih 5 trikova nikako nemojte probati…

1. Maslinovo ulje kao maska za lice

Obično maslinovo ulje iz kuhinje trebalo bi da bude tajni sastojak za maske ili kreme za lice.

Međutim, zapravo se nanošenjem čistog ulja na kožu uništava prirodni zaštitni sloj kože. Takođe začepljuje pore i vodi do onečišćenja. Ne postoje za bedava posebna ulja za lice… 

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Jabukovo sirće kao tonik

Jabukovo sirće ima pH-vrednost od 5,5 i lagano je kiseli. Ima manju pH-vrednost od naše kože pa je dovodi u disbalans, umesto da je smiri. Dakle, jabukovo sirće nema šta raditi na licu – iako se mnogi kunu u njega.

3. Zagrejavanje uvijača za trepavice

Jedan bjuti-trik pokazuje kako se uvijač za trepavice zagrejava pomoću fena. Zbog toga bi trepavice trebale da budu lepše i duže da zadrže oblik. Međutim, treba jako paziti da se uvijač ne zagreje previše jer visoka temperatura može oštetiti osetljivu kožu oko oka, prenosi Miss7.

 

4. Limun za izbeljivanje

Malo soka od limuna na rukama ili nogama pa dlačice više neće biti tamne, nego svetle. Ovo čudotvorno sredstvo čak može posvetliti pigmentne mrlje. Međutim, nemojte koristiti ovaj trik. Sok od limuna deluje nadražujuće na kožu i može izazvati peckanje i svrabež.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Piling od šećera i soli

So i šećer nemaju šta da rade na licu. Posebno ako imate prirodno osetljivu kožu – oba mogu jako da nadraže kožu. Osim toga, šećer podstiče starenje kože i nastanak bora.

Ko sa 20 želi da izgleda kao da ima 40?

Komentari (0)

Loading