LJUDI KOJI SU PODIGLI IQ ČOVEČANSTVA: Indigo deca pametnija od sistema!

Autor: Marija STANIĆ

Lifestyle

30.09.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu danas postoji oko 20 miliona indigo dece, koja se prepoznaju po jedinstvenim karakteristikama: vrlo su inteligentna i kreativna, ali i buntovna prema autoritetima i društvenim sistemima. Od ranog uzrasta počinju apstraktno da razmišljaju, talentovani su za razne aktivnosti i često znaju čak i više od roditelja i ostalih odraslih osoba u okolini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Često im se dijagnosticira poremećaj koncentracije ili hiperaktivnost, pa im se preporučuju razne terapije u svrhu ispravljanja i prevladavanja takvog ponašanja. Na fizičkom nivou često su osetljiva i krhka, ali na emocionalnom nivou njihova osetljivost dolazi do ekstrema. Imaju razvijen osećaj brižnosti i empatije, ali isto tako mogu razviti neosetljivost ukoliko se emocionalno zlostavljaju u mladosti.

Iako još nema naučnih dokaza, profesor Drunvalo Melčizedek tvrdi da unutar DNA strukture indigo dece postoji genetska promena. Takođe, Melčizedek smatra da je koeficijent inteligencije čovečanstva naglo porastao dolaskom indigo dece, budući da je među njima prosek koeficijenta inteligencije 130.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naziv indigo dete dolazi od dominantne boje u njihovoj auri (indigoplava - tamnoplava s dodatkom crvene). Ova deca su izuzetno kreativna i sposobna da rade više stvari odjednom. Imaju problema sa strpljenjem i vrlo teško se nose sa školskim obrazovnim sistemom. Iako obožavaju knjige i učenje, nije retkost da prekinu školovanje. Mnogo indigo dece nikad ne završi fakultet. Oni odbijaju da uče ono što ih ne zanima. Tek kada se pronađu u nekom području, posvećuju mu se u potpunosti i ostvaruju izvanredne rezultate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

AKO STE RODITELJ INDIGO DETETA

* Budite iskreni kada odgovarate na dečja pitanja

* Ne manipulišite i zaboravite na nametanje krivice

* Ukažite im poštovanje. Tretirajte ih kao jednake sebi koliko god je to moguće. Dopustite im da pomognu pri kreiranju pravila i posledica njihovog nepoštovanja. Postavite im granice koje će ih zaštititi

* Podstičite ih da budu samostalni od malih nogu. Neka biraju odeću, sami se kupaju...

* Poštujte njihove psihičke sposobnosti. Pomozite im da razviju mentalne sposobnosti vežbom, predavanjima i ohrabrivanjem

* Naučite ih metodama relaksacije i meditacije. Te veštine će im pomoći da bolje savladaju život, nađu ravnotežu

* Poštujte njihovu emocionalnu i psihičku osetljivost

* Pronađite alternativnu terapiju za ADD i ostale nesposobnosti

* Pomozite im da razviju svest o njihovoj indigo prirodi i misiji u životu

INTUICIJA I DETEKTOR LAŽI

Dok su neki od njih karakteristični po emotivnoj i fizičkoj osetljivosti, neki su hladni i tvrdoglavi, te pokazuju vrlo malo empatije za druge. Ipak, većina oseća povezanost s ljudima, pa ponekad sa sobom nose osećaj velike patnje i bola. Indigo deca u najranijem uzrastu često preuzimaju ulogu roditelja prema braći, sestrama i drugima. Još kao mali neobično su svesni stvarnih problema čovečanstva poput ekološkog zagađenja, ratova, gladi... Jedna od vrlo bitnih osobina jeste njihova izuzetno razvijena intuicija koja se ponekad odvija kroz snove ili vizije, ali i kroz niz podudarnosti koje ponekad primećuju. Najčešće se radi o slutnjama koje se na kraju i ostvare. Oni su ujedno i živi detektori laži. Zbog dubine i mudrosti u njihovom pogledu, ponekad se čini kao da mogu zaviriti u čovekovu dušu, zbog čega ih je gotovo nemoguće slagati.

 

TRAUMA KAO OKIDAČ

Većina indigo dece u ranom uzrastu često doživi neku veliku traumu, a takva iskustva ih čine senzibilnim i empatičnim, pa se zbog toga zatvaraju u sebe da bi pronašli duhovno vođstvo i utehu. Mogu ih dovesti do negativnih sklonosti poput zloupotrebe alkohola ili droge, delinkventnog ponašanja i suicida.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kao deca, često su izolovani, budući da drugi njihove vizije i mudrost često smatraju nekom vrstom poremećaja. Smatralo se da imaju problema s pažnjom, disciplinom, te da se teško koncentrišu na nastavne sadržaje. Ali problem je u tome što obrazovni sistem nije dorastao njihovim sposobnostima. Indigo deca dosađivala su se zbog sporosti i oskudnog sadržaja koji im se u većini škola nudi. U poslednje vreme otvaraju se i ustanove koje takvu decu tretiraju terapijom muzike, bojama i drugim alternativnim metodama koje olakšavaju njihovo uklapanje u društvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading