(RECEPT) Evo kako da vam KNEDLE SA ŠLJIVAMA budu meke kao duša, a da se ne raspadnu!

Autor: Republika

Lifestyle

21.09.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knedle sa šljivama su jedan od naših najpoznatijih domaćih specijaliteta i malo ko ih nije probao, ali ono što mnoge domaćice muči jeste pravi recept za poprilično pipavu poslasticu. Mi vam otkrivamo provereni, starinski recept uz koji će vaše knedle biti vazdušaste i mekane, ali se nikako neće raspadati ili trošiti.

RepublikaFoto: youtube.com/Home Cooking Adventure
Foto: Ilustracija

Za knedle sa šljivama recept je vrlo jednostavan, te su potrebni sledeći sastojci, a naravno u pitanju su tradicionalne knedle sa krompirom:

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika maslaca (ili svinjske masti)
  • 2 cela jajeta
  • 400 gr brašna
  • 500 gr šljiva bez koštice (sušenih ili svežih)
  • 200 gr prezle (hlebnih mrvica)
  • 200 gr sitnog šećera (belog ili smeđeg)
  • 5 gr soli
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

Priprema knedli sa šljivama po ovom receptu se odvija na jednostavan način, i podrazumeva sledeći postupak koji će biti detaljnije opisan.

Najpre je potrebno krompir oljuštiti i skuvati dok omekša, a zatim ga ručno propasirati pa mu dodati dva jajeta, maslac, brašno i pomenutu količinu soli.

Dobijeno „testo“ se potom dobro homogenizuje, te se uzima manja količina koliko staje na dlan, i u svaku „porciju“ staviti  jednu šljivu, te se napravi „lopta“.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U sredinu testa se stavlja jedna cela šljiva i jedna kašičica šećera, te se testo oblikuje u loptaste formacije i stavlja se u ključalu vodu.

Knedle (Gomboce) se kuvaju dok ne „isplivaju na površinu voide“, a onda se izvade i uvaljaju u prezle pomešane sa malo šećera.

Knedle se potom proprže sa svih strana nekoliko minuta na malo maslaca ili ulja dok ne „porumene“ i spremne su za posluživanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading