PROCVETAĆETE: Pilule za kontracepciju menjaju organizam na bolje, evo i kako!

Autor: Republika, DDL

Lifestyle

09.09.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li i vi razmišljate o kontraceptivnim pilulama kao načinu sprečavanja trudnoće? To svakako jeste njihova osnovna namena, ali to je samo jedan od načina na koje deluju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pilule za kontracepciju

Pre nego što počnete koristiti pilule, treba uzeti u obzir i određene nuspojave.

Ovo su 7 stvari koje ćete početi primećivati ako koristite pilule za kontracepciju.

Povećan apetit

Ako ste jedna od onih koje mogu pojesti apsolutno sve što mogu naći u frižideru u toku PMS-a, moguće je da ćete osetiti ovu nuspojavu.

Ona je izazvana delovanjem različitih hormona. Na pitanje da li ćete dobiti na težini ako koristite ove pilule, ne postoji precizan odgovor, jer sve zavisi od hormona.

 

 

Blistava koža

Pilule za kontracepciju su veoma efikasne u borbi protiv akni i drugih kožnih problema. One sadrže hormone koji aktivno deluju na akne i ukljanjaju ih.

Više nećete morati koristiti kreme i preparate.

Smanjene glavobolje

Iako ove pilule apsolutno nisu namenjene ovakvoj upotrebi, pokazale su se kao veoma efikasne u borbi protiv bolova u glavi.

Kod osoba koje su imale jake glavobolje, posle uzimanja kontracepcijskih pilula primećeno je da je došlo do smanjenja bola.

Rast grudi

Ovo je jedna od najželjenijih nuspojava koje žene priželjkuju. U većini slučajeva grudi zaista dobiju na veličini, što iziskuje kupovinu novog brushaltera. 

Lakša menstruacija

Jedan od čestih razloga zašto žene koriste pilule za kontracepciju. Njihovom upotrebom skraćuje se i umnogome ublažavaju oni dani u mesecu.

 

 

Prijatniji seks 

Kontraceptivne pilule povećavaju vaginalnu lubrikaciju, pa će seks definitivno biti prijatniji. 

Smanjeni grčevi

Menstrualni bolovi i grčevi biće značajno ublaženi upotrebom kontraceptivnih pilula. One smanjuju protok hormona i tako utiču na simptome menstruacije na pozitivan način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading