(RECEPT) Preukusan džem od smokava: Ono što mu daje poseban šmek je jedan neobičan sastojak

Autor: Republika

Lifestyle

07.09.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sačuvajte ovo prelepo voće koje je u sezoni za zimu...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 950 g zelenih smokvi
  • koren svežeg đumbira (3 cm dug)
  • 100 ml soka od limuna
  • 500 g šećera za želiranje

Priprema:

Smokve operite, ostavite da se ocede, očistite ih i iseckajte. Đumbir očistite i isecite na kockice. Pomešajte smokve, đumbir, sok od limuna i šećer za želiranje, pa ostavite tako sat vremena. Šerpu sa ovom smesom stavite da se kuva i pri tom stalno mešajte (pridržavajte se uputstva na pakovanju za šećer za želiranje).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading