Ove emocije su uzrok dubokih bora lica!

Autor: net.hr, republika.rs

Lifestyle

06.09.2020

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrokuje li sunce najviše bora na licu? Ili to što se mrštite jer pada kiša? Naučite li kontrolisati emocije, osim što ćete očuvati nervni sistem i prijatelje, sprečićete i pojavu dubokih bora. Propadanjem potpornog tkiva, gubitkom kolagena i opuštanjem mišića sve su vidljivije i bore. Na mnoge faktore ne možete delovati, ali na izraze svog lica bi ipak mogli – i bez pomoći Botoksa.

RepublikaFoto: Photo by Anita Jankovic on Unsplash
Foto: Ilustracija

Dr. Michael A. Kane dokazala je da su oblik i dubina velikih bora poput onih oko očiju jedinstveni poput otiska prsta. A mi kontrolišemo jedan od najbitnijih faktora za njihovu pojavu – naše emocije. Na primer, naše emocije direktno utiču na mrežu mišića lica stvarajući izraz koji diktira dubinu i poziciju bora.

Želite li smanjiti duboke bore lica plastični hirurzi savetuju presecanje ili paralizu mišića koji kontrolišu pojedina područja. Ali pre nego što pomislite na sečenje mišića mogli bi se iznenaditi kako naše uobičajeno stanje svesti stvara bore. U pet jednostavnih koraka možete uočiti i neutralizovati podsvesne uzroke dubokih bora:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. Uočite emocije

Jedini način da shvatite kakav vam je prevladavajući izraz lica je da se uhvatite na delu. Na primer, dok obavljate nešto što vam oduzima najviše vremena tokom dana. Nakon svakog zadatka pogledajte se u ogledalo i uočite izraz lica. Zapišite i sortirajte najuobičajenije emocije koje utiču na izraze lica.

2. Shvatite da možete promeniti osećanja

Vreme je za emocionalni facelifting. Istraživanje objavljeno u Annals of Plastic Surgery otkrilo je da i male promene u izrazu lica čine velike promene na stvaranje bora. Na primer, ako samo malo promenite poziciju obrva, možete značajno smanjiti formiranje bora na čelu.

RepublikaFoto: Photo by Dimitar Kazakov on Unsplash
Foto: Ilustracija

3. Vežbajte sa izrazima i emocijama

Pogledajte listu uočenih emocija i ogledalo koje pokazuje celo lice. Zatim doživite prvu emociju sa liste, osmotrite gde se formiraju bore. Pomerajte mišiće lica, bez pomoći ruke, kako bi ublažili bore. Kad jednom postignete izraz koji pegla bore – zadržite ga barem dva minuta. Gledajte se u ogledalo kako bi bili sigurni da se ne stvaraju bore. Zanimljivo je da ćete tokom ove dvominutne vežbe osetiti i novu emociju – facelifting emociju.

4. Povežite emocije i bore

U beležnici zabeležite emociju, na primer - napetost i povežite sa uočenom borom koja je verovatno ona iznad obrve. Ponovite vežbu 3 sa svakom od uočenih emocionalnih izraza.

5. Nadgledajte emocije

Ne zadržavajte se predugo na emociji koja doprinosi stvaranju dubokih bora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading