Poštujte 7 ZLATNIH PRAVILA svetskih dermatologa i nećete imati FLEKE OD SUNCA

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

22.08.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto ne prija koži jer štetni UV zraci, visoke temperature i vlaga direktno "udaraju" na nju, isušuju je, kradu elastičnost više od bilo čega, a pegice i bore dolaze kao posledica takvog "napada". Zato stručnjaci savetuju da joj u ovom periodu pružite poseban način nege.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ukoliko izlazite napolje, koristite kreme sa zaštitnim faktorom i nosite naočare, jer one štite osetljiv predeo oko očiju koji ne može drugačije da se sačuva.

- Počnite da koristite retinol, ali samo noću, jer sunčeva svetlost poništava njegovo dejstvo.

- Dvaput nedeljno na lice nanesite masku od sveže kuvanog krompira, koji ste izgnječili i pomešali sa žumancetom i malo mleka, zagrejali da bude topla smesa i naneli na kožu. Isperite je posle 20 minuta vrućom vodom i na kraju umijte lice vrlo hladnom vodom.

Foto: Ilustracija

- Smanjite šećere, jer oni uništavaju kolagen i elastin koji kožu čine jakom i savitljivom, što dovodi do stvaranja bora. Umesto šećera jedite žitarice.

- Konzumirajte što više maslinovo ulje, ribu, jogurt, sveže voće i povrće.

 

- Ne preterujte sa pilingom, jer nas površinski sloj kože štiti od bakterija, zagađenja i UV zračenja.

- Vežbajte, pošto Fizička aktivnost može da uspori proces starenja, podmlađujući tonus mišića i poboljšavavajući cirkulaciju i protok krvi, što se pozitivno odražava na ten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading