Sve je povezano? Sledeći put kad dobijete ciklus pogledajte u Mesec: Videćete nešto što možda nije slučajnost!

Autor:

Lifestyle

21.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge žene veruju da su im menstrualni ciklusi u skladu sa Mesečevim ciklusom, za šta ima logike pošto bi i lunearni i menstrualni ciklus trebalo da traju 28 dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naravno za razliku od kretanja Meseca, na žensko telo utiče bezbroj faktora, koji mogu da poremete zdrav ritam menstruacije i ovuliranja.  Britanski portal Express razgovarao je sa astrologom Priscilom Gonzalez o vezi između Meseca i menstrualnog perioda.

- Ako je vaš ciklus u sinhronizaciji sa Mesecom, imaćete menstruaciju tokom mladog Meseca i ovulirati tokom punog Meseca - istakla je.

Postoje studije hrono-biologije koje su takođe proučavale ovu vezu i došle do rezultata da može postojati konekcija između ova dva ciklusa.

- Menstrualni ritmovi su prirodne varijacije u telu koje se javljaju u pravilnim intervalima, ali koje reaguju i na spoljašnje promene. U prirodi postoje brojni ciklusi: mesečev, dan i noć, četiri godišnja doba... Sva živa bića imaju biološke satove koji im omogućavaju da svoje aktivnosti prilagode promenljivim uslovima okoline. Lunarni ciklus ima uticaj na reprodukciju ljudi, posebno na plodnost, menstruaciju i natalitet - objasnila je Priscila.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Da li je menstruacija u skladu s Mesecom?

Mnoge žene tvrde da im menstrualni ciklus počinje u vreme mladog Meseca.

- Na menstrualni ciklus utiču unošenje lekova, struja, računari i mobilni telefoni i brojne druge sprave koje su nas udaljile od naše direktne veze sa fazama Meseca i sa našom prirodom tela - napomenula je sagovornica.

Pored ovih modernih izuma, značajnu ulogu ima i činjenica da je svačije telo jedinstveno.Republika

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Svako telo je drugačije i naš menstrualni ciklus može da trpi uticaj mnogih stvari kao što su nivo stresa, okolina i endokrina aktivnost svakog pojedinca. Svi smo različiti i imamo bezbroj ličnih energija koje utiču na naše telo - objasnila je.

Šta znači ako ste usklađeni sa Mesečevim fazama?

Priscilla veruje da vaša energija, raspoloženje i produktivnost zavisie od toga u kojoj lunarnoj fazi "dobijete".

Na primer, ona tvrdi da menstruacija tokom polumeseca znači da ste pozitivni, i da ste u kontaktu sa svojim bićem.

 

 

 

- Ako ste usklađeni sa ovom fazom, to je zbog toga što vaše telo i psiha traže da se povežete sa svojom podsvešću i otpustite stare obrasce koji vas sprečavaju da postignete ono što želite. U tom periodu je pravi trenutak da pokrenete nove projekte ili promenite navike. Ovo je vreme za igranje i sanjarenje bez ograničenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading