Zašto je farbanje opasno tokom trudnoće?

Autor: Hello, Republika

Lifestyle

21.08.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tretmani za negu kose u trudnoći su se dugi niz godina smatrali zabranjenima, ali to ne treba da bude tako.

RepublikaFoto: pixabay.com
Farbanje kose (Ilustracija)

 Negu kose nikako ne treba zapostaviti u trudnoći, ali je važno prilagoditi je stanju u kom se nalazite. Pre nego što se zaputite u frizerski salon, pročitajte koje tretmane treba da izbegavate za vreme trudnoće, a koje možete koristiti bez ikakvog straha.

Frabanje kose posebno je rizično u prvom tromesečju

O ovom problemu se priča decenijama. Prvo tromesečje trudnoće je sigurno najosetljivije i zato bi bilo najbolje da izbegavate farbanje tokom ovog perioda. Mnoge organizacije naglašavaju da je farbanje kose sigurno u kasnijoj trudnoći, ali postoje lekari koji se ni ne slažu ni sa tim. Oni smatraju da bi upotrebu ovakvih hemikalija trebalo ostaviti za posle porođaja.

Koristite regeneratore i maske

Tokom trudnoće kosa može biti više suva nego obično što može dovesti do pojačanog opadanja i pucanja. Iz tog razloga dozvoljeno je na kosu stavljati maske, ali nemojte preterivati. Jednom mesečno će biti sasvim dovoljno.

U međuvremenu slobodno koristite vaš normalni regenerator.

 

 

 

Čitajte etikete proizvoda

Veoma je važno da uvek čitate etikete na proizvodima, ali tokom trudnoće posebno. Mnogi proizvodi sadrže štetne hemikalije i sastojke kojima se ne bi trebalo izlagati tokom trudnoće. Čak i proizvodi s oznakom „organski“ mogu sadržati neke štetne sastojke, piše “Wall”. Posavetujte se s vašim lekarom na koje to supstance bi trebalo da posebno obratite pažnju.

Ne preterujte s hemikalijama

Tokom trudnoće žensko telo prolazi kroz mnoge hormonalne promene i to je svima dobro poznato, a to može uticati na način na koje telo procesuira hemikalije i proizvode. Iz tog razloga možda bi bilo dobro izbegavati proizvode pune hemikalija tokom ovih devet meseci. Mnogi proizvodi imaju i prilično agresivan i oštar miris, pa u trudnoći mogu izazvati dodatne tegobe u vidu mučnina i povraćanja, čak iako nisu opasni po zdravlje bebe.

Ukoliko povede računa o ovim stavkama, zaštitićete vašu bebu od moguće kontaminacije hemikalijama s kojima vaše telo jednostavno ne može da se nosi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading