Mesečevo mleko je napitak koji jača imunitet i nesanicu otklanja zauvek

Autor: Stil kurir, Republika

Lifestyle

15.08.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o receptu iz ajurvedske medicine koji se koristi već hiljadama godina u holističkom pristupu lečenju organizma

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sećate li se onih večeri kada bi vam mama ili baka spremila čašu toplog mleka pre spavanja uz kašiku meda? Govorile su nam da ćemo tako lakše zaspati, a čini se da su zaista bile u pravu.

Naime, sada je takozvano mesečevo mleko postalo senzacija i mnogi ljudi posežu za ovim napitkom zbog njegovog blagotvornog dejstva.

O čemu se radi?

Reč je o receptu iz ajurvedske medicine koji se koristi već hiljadama godina u holističkom pristupu lečenju organizma. Čarobnu mešavinu čini kombinacija toplog kravljeg mleka, meda i cimeta.

Kravlje mleko sadrži aminokiseline i triptofan, a ti sastojci dovode naše hormone u ravnotežu. Med je, pak, izvrstan izvor glukoze i fruktoze, koje su potrebne našem organizmu za vraćanje energije, a dugoročno bi trebalo da utiču i na poboljšanje imuniteta.

Što se tiče trećeg sastojka koji često nazivaju i začinom života, cimeta, prepun je antioksidanasa i pomoći će izlučivanju neželjenih materija iz tela, a time nam i olakšati spavanje.

 

Ova kombinacija tokom nekoliko nedelja praktikovanja ispijanja mesečevog mleka navodno dovodi do smanjenja nivoa kortizola, hormona koji se luči u stresnim situacijama i ujedno reguliše spavanje.

Ako ste se pitali kako se dobija mleko pastelnih boja, da bi fotografije na društvenim mrežama izgledale što bolje, korisnici mu dodaju i druge sastojke poput ekstrakta cvekle, maća praha i kurkume, a svaki od njih ima svoje dobrobiti koje dodatno mogu da zaokruže celu priču i unapredite dobrobiti čaše mesečevog mleka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading