Našminkajte se kao profesionalac: Trikovi za PERFEKTNO nanošenje rumenila koje svaka žena treba da zna!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

12.08.2020

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Završni potez prilikom šminkanja je nanošenje rumenila, što celokupnom izgledu daje blistavost i svežinu.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, mnoge žene ne koriste rumenilo jer ne znaju kako pravilno da nanesu ili nisu sigurne oko nijanse, a da deluje prirodno na licu. Kada želimo da umornom licu damo svežinu, rumenilo je najbolji izbor.

Postoji nekoliko odličnih saveta i trikova uz koje će nanošenje rumenila postati jednostavno.

Pripremite kožu

Pre nanošenja rumenila namažite hidratantnu kremu. Ovo pravilo važi za sve tipove kože.

Odaberite pravu nijansu

U ponudi make-up brendova pronaći ćete ćeš široku paletu nijansi kad su u pitanju rumenila pa je pitanje - koju odabrati? Ključno je pogoditi pravu nijansu jer će samo tako rumenilo izgledati lepo i sveže.

Ako imate jako svetlu i bledu kožu, birajte nežne ružičaste nijanse rumenila koje na svetlom tenu neće delovati previše naglašeno. Za srednje svetli ton kože, isprobajte rumenilo u nijansi breskve koje će tom tenu dati zdravi i lepi sjaj. Ako imate zlatni ili maslinasti ten, najbolje je birati toplije nijanse rumenila koje lagano vuku na narančaste i smeđe tonove.

Prah, krema ili kamen

Osim odabira prave nijanse, vrlo je važno da pronađete i idealnu formulaciju rumenila koje će se najbolje stopiti sa vašom kožom. U zavisnosti od toga da li imate suvu, masnu ili mešovitu kožu, birajte rumenilo u prahu, kremi ili kamenu.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za masni tip kože najbolji izbor su rumenila u kamenu, a za normalnu i mešovitu kožu odlične su kremaste formule koje zapravo odgovaraju svim tipovima kože i dolaze u brojnim nijansama te koži daju zdravi i mladolik sjaj. Ako imate jako suvu kožu isprobajte rumenilo u prahu.

 

Četkica

Rumenilo će izgledati lepo samo ako se nanosi pravilno. Najbolje četkice za rumenilo su one sa gustim, mekanim i nežnim dlačicama.

Komentari (0)

Loading