TERA MOLJCE, OSVEŽAVA PROSTOR! Svaka kuća mora da ima eterično ulje OVE biljke

Autor:

Lifestyle

05.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od glavobolje do nesanice i depresije kapi lavande su se vekovima koristile kao narodni lek za mnoge zdravstvene probleme. Međutim, ovo eterično ulje jakog mirisa možete da upotrebite i za druge svrhe u domu, a evo i koje:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. Lavanda tera insekte i moljce

Vrećica osušene lavande je neophodna u vašem garderoberu ako hoćete da moljci ostanu gladni, a kaputi čitavi. Osim toga, miris i svežina odeće je zagarantovana jer, pored lavande, nemoguće je osetiti nešto drugo.

Takođe, možete da posadite lavandu pored prozora i vrata i tako obezbedite sebi mirisan dom bez drugih insekata.

 

2. Lavanda u službi nege

Mnogi kozmetički preparati u sebi sadrže lavandu. Naime, mnoga istraživanja su pokazala da lavanda usporava starenje i regeneriše kožu, pa ne čudi što se nalazi u raznim kupkama i losionima.
Da biste iskoristili dobrobiti ove moćne biljke, predlažemo da nekoliko kapi ulja sipate u proizvod kojim se kupate. Takođe, možete da dodate i u šampon za kosu.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Sredstvo za osvežavanje prostora

Sredstva za pranje podova, ali i drugih površina u kući, često znaju da budu oporog mirisa i agresivna, zato je za osvežavanje prostorije i podova najbolje staviti nekoliko kapi ulja lavande u vodu i tom tečnošću prebrisati površine.

4. Inhalacija lavandom

Inhalacija lavandom je idealna za one koji kubure sa respiratornim problemima. Potrebno je samo da sipate nekoliko kapi lavande u vrelu vodu, stavite glavu iznad šerpe, prekrijete se peškirom i duboko udišete i izdišete. Međutim, ako ne možete da izdržite vrelinu, možete da stavite nekoliko kapi ulja na pamučnu krpu i udišete nekoliko minuta.

5. Lavanda je antiseptik

Lavanda je odličan antiseptik, a njena prednost u odnosu na druge leži u tome što, kada nanesete kapi ovog eteričnog ulja na mesto gde je koža upaljena, ono vas neće peći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading