(RECEPT) Čisti krvne sudove i smanjuje holesterol: Jednostavan napitak od samo 2 sastojka

Autor:

Lifestyle

04.08.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napitak od celera i limuna se jednostavno spravlja i vrlo je efikasan u čišćenju organizma od holesterola i jačanju imunog sistema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 400 gr celera

- 1 kg limuna

Priprema:

Izrendajte 400 gr korena celera. Dodajte 2l vode i u to dodajte narendane limunove kore. Kuvajte 20 minuta na tihoj vatri, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.

Zatime, iscedite 1 kg limuna i dodajte ga u vodu sa izrendanim celerom. Procedite tečnost kroz cediljku i saržaj prelijte u staklenu flašu.

Ovaj napitak konzumirajte pre obroka 3 puta dnevno u količini od oko 1 decilitar. Ukoliko vam je napitak previše jak, možete ga razblažiti vodom.

 

 

 

Ovaj napitak je vrlo blagotovoran zbog obilja korisnih sastojaka koji ulaze u njegov sastav. Celer ima izuzetna lekovita svojstva. Smanjuje koncentraciju lošeg holesterola, triglicerida, ali i celo telo čisti od štetnih materija. Celer poboljšava krvnu sliku i cirkulaciju, apetit, uklanja smetnje kod varenja. Acetileniks, jedinjenje koje se u velikim količinama nalazi u celeru, zaustavlja razmnožavanje ćelija raka u telu.

Sa druge strane, limun je pun vitamina C koje organizma lako apsorbuje i na taj način se jača funkcionisanje imunog sistema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading