Za toplu dobrodošlicu svakoga ko uđe u Beograd: Završen grb Srbije pored auto-puta kod Geneksa

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

04.08.2020

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

JKP "Zelenilo-Beograd", Beograd je danas završilo radove na izradi grba Republike Srbije na škarpi uz autoput. Grb se nalazi na delu autoputa između ulica Omladinskih brigada i Narodnih heroja, u nivou novobeogradskog Bloka 38.

Foto: JKP Zelenilo Beograd
Grb Srbije

Izrađen je od čvrstog materijala, smeše koja sadrži rizlu, koja je posle stabilizacije i sušenja ofarbana u autentične boje grba Republike Srbije.

Grb je dužine 3,7 metara i širine 7,3 metra, na poziciji koja se lepo sagledava prilikom prolaska autoputem u oba smera.

Foto: JKP Zelenilo Beograd
Grb Srbije

Izrada ovog grba je još jedan u nizu nacionalnih simbola koje JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd izrađuje i postavlja u Beogradu.

Foto: JKP Zelenilo Beograd
Grb Srbije

Podsećamo da je u proteklih nekoliko godina u Beogradu izrađeno nekoliko cvetnjaka sa simbolima grada i nacionalnim simbolima – grb Beograda na Autokomandi, cvetni grb Beograda, zastava Srbije i natpis "Srbija" koji se nalaze na autoputu, kao i natpis „Srbija“ sa dve zastave na levoj obali Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading