(RECEPT) Prirodni napitak protiv stresa koji opušta ODMAH

Autor:

Lifestyle

01.08.2020

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život bez trzavica nažalost nije moguć te smo zbog toga svakodnevno u nekoj od stresnih situacija. Zato je važno da postoji način da se što pre oslobodimo ove negativne pojave.

RepublikaFoto: www.pexels.com
Foto: Ilustracija

Stres se definiše kao negativno emocionalno iskustvo praćeno biohemijskim, fiziološkim, kognitivnim i bihevioralnim promenama koje su usmerene na izmenu događaja koji su izazvali nemir ili zahtevaju prilagođavanje. Ove promene u organizmu mogu imati i pozitivna dejstva, ali mahom preovladavaju ona negativna.

Problem nastaje iz razloga što naš nervni sistem u stresnim okolnostima uvek reaguje kao da je pitanje života ili smrt, i u prvom mahu ne razlikuje emocionalnu od stvarne ugroženosti. Tako, na primer, kada imamo konflikt sa nekim na poslu, u porodici ili kada imamo finansijske probleme, na fiziološkom planu naš organizam reaguje kao da je neposredno ugrožen.

 

Potpuno je jasno da učestale reakcije ovog tipa slabe naše sveukupne psihofizičke snage, i pre ili kasnije dovode do njihovog sloma, izazivajući psihičke smetnje, anksioznost, psihosomatska oboljenja i sl.

Sa stanovišta emocija stres se ispoljava najčešće kroz prisustvo negativnih osećanja. Prisustvo intenzivnih negativnih emocija je krucijalno u reagovanju na stres, jer su one okidač za sve ostale simptome stresa. Usled stresa, kod osobe se najpre jave negativne emocije, a kao pratioci slede ostali simptomi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Đumbir je odličan u borbi protiv stresa

Postoji mnogo načina na koje možemo da ublažimo ili otklonimo štetne posledice svakodnevnog stresa i to mogu biti psihoterapija, bavljenje sportom ili nekim hobijem, kao i brojne anti-stres metode i tehnike (joga, autogenog treninga, meditacije) i zdrave namirnice.

Topla voda u kombinaciji sa limunom i sečenim đumbirom je odličan način da podstaknete varenje. Đumbir je bogat antioksidansom gingerolom koji pomaže u otklanjanju štetnih materija koje proizvodi naše telo kada smo zabrinuti, pa đumbir pomaže i kod smanjenja psihološkog stresa.

 

Priprema napitka:

Koren đumbira operite i ogulite. Zatim izrendajte ili iseckajte na kriškice koren veličine 2cm. Prelijte sa pola litra ključale vode i ostavit da odstoji 15 minuta. Nakon toga procedite i dodajte krišku limuna!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading