Ova SALATA je lek za gorušicu: Isprobajte recept za sprečavanje lučenja viška želudačne kiseline

Autor: Republika

Lifestyle

10.07.2020

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stomak je centar života, po istočnjačkoj filozofiji... Iako je zdravlje organa za varenje izuzetno važno, praksa pokazuje da ljudi malo pažnje posvećuju istom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Skoro da nema čoveka koji bar jednom u životu nije imao stomačne tegobe - bolove, grčeve, nervozna creva, a još češći su primeri onih koje muče želudačna kiselina, gorušica i mučnina.

Svakako da pravilna i zdrava ishrana velikim delom može da utiče na otklanjanje pomenutih tegoba, ali kako znamo da su u današnje vreme brza hrana i neredovni obroci jednostavno neminovnost - onda treba naći način da pomognemo organima za varenje da bolje "rade svoj posao".

Priroda je zauvek najbolji saveznik u takvim "misijama".
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Recept za sprečavanje lučenja viška želudačne kiseline

Višak želidačne kiseline je rezultat nepravilne ishrane, a vrlo često i načina na koji unosimo hranu u organizam. Ukoliko jedemo uz televozor ili laptop, naš organizam to ne registruje kao unos nutritijenata jer je reč samo o što bržem jedenju bez svesti o tome da se u organizam unosi nešto hranljivo, što je veoma važno. 

Salata za stomačne probleme

  • sveži kupus 
  • sveža šargarepa 
  • može da se doda malo maslinovog ulja, ali nikako nemojte da solite salatu

Ovaj receptoblaže želudac i apsorbuje višak želudačne kiseline, a sveža šargarepa reguliše probavu. Jedući šargarepu ćete se pripremiti za tople, sunčane dane. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading