DREVNE TAJNE NEGOVANJA: Egipćanke su imale recepte za večnu lepotu

Autor:

Lifestyle

03.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvene kraljice drevnog Egipta poput Kleopatre i Nefertiti, a kasnije i lepe Grkinje i Rimljanke, ostavile su nam u amanet rituale koji nas čine lepšim, opuštenijim i zadovoljnijim,

Žene su oduvek težile tome da budu lepe i negovane, pa tako ne čudi što pojedini tretmani za negu lica, kose i tela traju vekovima, tačnije više hiljada godina jer su ih dame koristile još u drevna vremena.  Otkrivamo koji su to tretmani izdržali test vremena i danas su podjednako efikasni i potrebni kao nekad.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

1. Maslinovo ulje

Tradicionalni naziv maslinovog ulja je "zlatno ulje" jer se godinama koristi za negu lica, tela i kose, takođe je i sastav brojnih melema i krema zbog hranljivih materija u sebi.

2. Tursko kupatilo

Ovakva kupatila korišćena su još u Rimu i u njima su žene uživale u hladnoj i toploj vodi, kao i u kratkim razgovorima i druženju.

3. Aroma masaža

Gotovo da je svaka masaža omiljena nega žena, a kada se dodaju arome različitih ulja i balsama, masaža postaje ostvarenje sna.

4. Pamučna tkanina umesto pilinga

Kada nemate nijedan piling pri ruci, tkanina ili peškirić savršeno uklanjaju izumrle ćelije sa kože.

5. Šećer za depilaciju

Ni danas nije otkriveno čija je ideja bila da se šećer koristi za depilaciju, ali ovaj metod depilacije sa šećerom se koristi već hiljadama godina.

Foto: pixabay.com

 

6. Ružina krema

Ružina vodica, ulje ili krema koriste žene godina kao sredstvo za hidrataciju kože, mekoću, a sam miris ruže nijednu damu ne ostavlja ravnodušnom.

7. Maska od meda

Med ima brojna svojstva koja se koriste za lepotu. Na primer anticelulit masaža je veoma jednostavna: nanesite med na problematično mesto i dobro utrljajte dlanovima.

 

 

8. Kana i basma

Žene su dugo koristile kanu i basmu kako bi ofarbale kosu u crveno ili crno, ojačale ili je učinile zdravom.

9. Maske od jaja

Postoji mnogo recepata za masku od jaja, ali suština je ista: jaja čine kosu jakom i sjajnom svaki put kada ih nanesete masku.

10. Kupus

Trik sa kupusom su koristile dojilje od davnina da bi smanjile upalu grudi tokom dojenja. Poznato je da kupus izvlači upale kada se listovi direktno stave na grudi.

11. Pavlaka

Ukoliko imate malo pavlake kod kuće, ne ustručavajte se da je nanesete na kožu da kako biste je omekšali.

12. Sok od limuna

Sok od limuna će posvetleti kosu i razvedriti je kao sunce. Ovaj recept je broj jedan kod svih plavuša koje se godinama farbaju u tu boju.

13. Glina

Glina je čudo od davnina. Jača kosu, čini kožu blistavom, uklanja problematične zone celulita. Ukratko, glina je spas za sve dame.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading