NE TREBA VAM DOKTOR: Ovo su tri prirodna antibiotika!

Autor: alo.rs

Lifestyle

13.04.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na nagle vremenske promene, prehlade i virusi ponovo su postali naša briga. Ovo su 3 prirodna antibiotika, koja efikasno jačaju naš imunitet i spremaju organizam za borbu sa virusima i bakterijama.

RepublikaFoto: pixabay.com

1. Beli luk

Beli luk sadrži sastojke koji se aktivno bore protiv virusa i prehlada. Ljudi koji svakodnevno pojedu čen belog luka imaju 30% manje rizika od kancera debelog creva i 50% manje rizika od raka želuca. Bogat je i antioksidantima, koji uspešno sprečavaju upale, ili se sa njima efikasno bore. Jedan je od najzdravijih namirnica, koja utiče i na srčana oboljenja.

2. Ulje origana

Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u red najjačih prirodnih antibiotika. Podstiče rad imunog sistema i priprema ga za uspešnu borbu sa virusima, bakterijama, pa čak i gljivičnim oboljenjima. Ima jaka antibakterijska svojstva, a istovremeno deluje umirujuće. Naročito je učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Ljute papričice

Ljute papričice sadrže niz aktivnih sastojaka, koji imaju antioksidantna i antibakterijska svojstva. Njihovo svakodnevno konzumiranje sprečiće razne infekcije, pa čak i oboljenja disajnog i srčanog sistema u organizmu.

Ukoliko želite da ojačate svoj imunitet i sprečite prehladu, a sada ih čini se ima svuda oko nas, uvedite ove namirnice u svoj svakodnevni meni i budite zdravi "kao dren".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading