OSE NE PODNOSE OVE MIRISE! Nekoliko običnih kućnih sastojaka će zauvek oterati opasne insekte

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

15.06.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miris pržene ili zapaljene kafe ljudima nimalo ne smeta, ali ga ose baš ne podnose.

OSE NE PODNOSE OVE MIRISE! Nekoliko običnih kućnih sastojaka će zauvek oterati opasne insekte

Foto: Shutterstock

Kafeni prah može biti vaš saveznik u borbi protiv osa. Sve što treba da uradite jeste da zapalite kafeni prah u vatrootpornoj posudi dok se granule ne zapale.

Možete koristiti i svežu kafu, a nije loša ideja ni da mirišljave štapiće umočite u zapaljenu kafu i postavite ih u bašti.

Dim i miris koji otpušta sagoreli kafeni prah odbija ose. Ovaj trik je jeftin, jednostavan za primenu i zahteva minimalnu opremu.

Bakarne novčiće

Interesantno je da osama smeta miris bakra. Savetuje se da rasporedite bakarne novčiće po stolovima i saksijama biljaka kako biste odbili ove insekte. Takođe, možete staviti bakarni novčić u kesu vode i objesiti je na kvake kako biste sprečili osama da prilaze.

Foto: shutterstock

Eterična ulja ose ne podnose

Eterična ulja

Ako želite prijatnije mirise koji će odbiti osu, možete koristiti eterična ulja. Citronela, koja potiče iz limunske trave, klasičan je repelent za ove insekte. Takođe, ulja od čajevca, bosiljka i belog luka takođe mogu biti efikasni u odbijanju osa.

Pokrivanje hrane i odeće

Pokrivanje hrane i pića odličan je način da smanjite prisustvo osa. Takođe, izbor odeće može imati uticaj na privlačenje ovih insekata. Ose su privučene svetlim bojama, pa je bolje nositi tamniju odeću tokom letnjih aktivnosti.

Triks sa papirnom kesom

Još jedan trik koji možete isprobati jeste kačenje smežurane smeđe papirne kese u blizini, kako biste odbili osu. Ose će pomisliti da je to konkurentski roj i držaće se podalje od te oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading