TRI JUTARNJA SIMPTOMA KOJE NIKAKO NE SMETE DA ZANEMARITE: Mogu da budu znakovi ozbiljnih zdravstvenih problema

Autor:

Lifestyle

25.05.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutro može biti vreme kada primetimo određene simptome koji nas brinu, a koji mogu biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema.

TRI JUTARNJA SIMPTOMA KOJE NIKAKO NE SMETE DA ZANEMARITE: Mogu da budu znakovi ozbiljnih zdravstvenih problema

Foto: Shutterstock

Prepoznavanje ovih simptoma može biti ključno za uspešno lečenje.

Evo nekoliko simptoma koji se često javljaju ujutru, a mogu biti znak za alarm.

Kašalj i promuklost

Kašalj koji traje duže od nekoliko nedelja ili promuklost koja ne prolazi mogu biti znakovi ozbiljnih problema. Ovi simptomi postaju posebno uznemirujući ako su praćeni krvavim ispljuvkom ili bolom u grudima. Ukoliko primetite da kašalj ne prolazi ili se pogoršava, posebno ako je praćen krvavim ispljuvkom, odmah se obratite lekaru. Takođe, promuklost koja traje duže od tri nedelje treba ozbiljno shvatiti.

Ekstremna iscrpljenost i slabost

Osećaj ekstremne iscrpljenosti i slabosti, čak i nakon dovoljno sna, može biti rani znak različitih tipova raka, uključujući leukemiju ili limfom. Ovi simptomi često prate gubitak apetita i neobjašnjivi gubitak težine.

Foto: shutterstock

Zabrinjavajući jutarnji simptomi

Ako konstantno osećate umor koji vas sprečava da obavljate svakodnevne aktivnosti ili primetite nagli gubitak težine bez promene u ishrani ili vežbanju, vreme je da posetite lekara.

Bolovi i ukočenost u zglobovima i kostima

Bolovi i ukočenost u zglobovima i kostima, posebno ujutru, mogu biti signali da nešto nije u redu. Ako bol i ukočenost ne prolaze ili se pogoršavaju, posebno ako su praćeni oticanjem ili crvenilom, potrebno je obratiti se lekaru. Takođe, ako primetite neobjašnjive modrice ili krvarenja, to može da bude znak fa imate problem sa koštanom srži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading