RODILA BEBU PA JOJ SE OD PRIZORA SLOŠILO - NIJE SMELA DA JE POGLEDA: Sve je bilo normalno do tog ULTRAZVUKA, a onda je krenuo PAKAO!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

10.04.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već u trudnoći je znala da nešto nije u redu, predlagali su joj abortus.

RODILA BEBU PA JOJ SE OD PRIZORA SLOŠILO - NIJE SMELA DA JE POGLEDA: Sve je bilo normalno do tog ULTRAZVUKA, a onda je krenuo PAKAO!

Foto: facebook/printscreen/Sadie Montgomery

Na ultrazvuku se videlo da nešto nije kako treba

Mnoge žene koje su se ostvarile u ulozi majke tvrde da je sama trudnoća ali i period nakon porođaja najlepše ali i najteže stanje. 

Ipak, ne ispadnu stvari uvek onako kako zamišljamo. 

Jedna majka je na početku imala urednu trudnoću, ali se uskoro sve zakoplikovalo kada su joj doktori saopštili da će njena ćerka biti rođena sa crevima i brojnim unutrašnjim organima van njenog stomaka. 

Svi njeni bubrezi, želudac, jetra, jajovodi, creva i jajnici su bili van - otkrila je majka.

Lekari su objasnili da bi devojčica mogla da pati od gastrošize, ili egzofalusa - hernije trbušnih organa kroz centralni defekt na trbušnom zidu, prenosi "Nypost".

Republika

Foto: FACEBOOK/PRITNSCREEN/Sadie Montgomery

Vodila je urednu trudnoću sve do tog ultrazvuka

Majka se našla pred izazovom, jer je jedna od opcija bila abortus 

Sejdi je pokušala da istraži kakav bi život izgledao za dete sa ovim stanjem, ali je imala problema da pronađe povezane informacije.

- Nisam mogla da nađem nijednu drugu majku koja prolazi kroz isto što i ja - rekla je.

 

 

Tokom 32-nedeljnog skeniranja, babice su otkrile da Doroti ima veoma visok puls, što je izazvalo veliku zabrinutost. Urađen je hitni carski rez, a rođena je sa manje od dva kilograma. 

Jednomesečnoj Doroti Montgomeri je odmah dijagnostikovan je ekstremni oblik gastrošize. Stanje je urođeni defekt gde rupa u trbušnom zidu pored pupka omogućava nekim od bebinih organa da se protežu van tela.

Ipak, priča se završila srećno, što je veoma retko. 

- Odmah su je umotali u foliju, moj partner je hteo odmah da slika, a ja sam od straha zatvorila oči, nisam smela da pogledam - izjavila je Sejdi.

Lekari su odmah reagovali, tako da su uspeli da vrate organe nazad u stomak koristeći samo silikonsku kesu, a pupčanu vrpcu su joj pokrili zavojem i sterilnim trakama. 

- Imali smo mnogo sreće što nije morala odmah da se operiše. Njen stomak se doslovno "sam" zatvorio pomoću silikonske kese, ne znam kako to da opišem. Znam da bebe sa istim stanjem moraju na hitnu operaciju odmah nakon rođena. Zahvalna sam i srećna zbog svega - rekla je majka za kraj. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading