NEKADA SU ZA NJIM ŽENE LUDELE, SADA NE GOVORI I MAMA BRINE O NJEMU: Ovako danas živi sportista koji je osvajao SRCA (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna borba je ostavila traga.

NEKADA SU ZA NJIM ŽENE LUDELE, SADA NE GOVORI I MAMA BRINE O NJEMU: Ovako danas živi sportista koji je osvajao SRCA (FOTO)

Foto: Instagram/prichardcolon

Bivši bokser Pričard Kolon Melendez nastavlja da napreduje u oporavku od tragične nesreće koja se desila 2015. godine. On je pobedio u svojih prvih 16 profesionalnih borbi.

Bivši šampion u poluteškoj kategoriji bio je na putu ka uspehu nakon što je pobedio u svojih prvih 16 profesionalnih borbi, ali stvari su se okrenule. Rođen 19. septembra 1992. u Mejtlendu na Floridi, Kolon se preselio u Portoriko sa 10 godina da bi predstavljao ostrvo na takmičenjima.

Studirao je poslovnu administraciju na Universidad del Sagrado Corazon u San Huanu pre nego što je postao profesionalac 2012. Ovaj 31-godišnjak je postao počasni svetski šampion VBC i osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 64 kg na Panameričkom prvenstvu za mlade 2010. godine. 

Borba koja ga je stavila na test dogodila se 2015. godine kada se suočio sa iskusnijim borcem, Vivijan Haris - nokautirajući ga u četvrtoj rundi, piše "Sun".

Foto: Tik Tok/kikigee1

Bokser se sada bori da ponovo hoda i govori

Šta mu se desilo?

Samo nekoliko meseci nakon pobede protiv Harisa, Kolon je boksovao protiv Terela Vilijamsa i doživeo je krvarenje u mozgu koje mu je promenilo život. Borba nije bila zakazana, ali je održana jer je drugi bokser Andre Direl otkazao borbu sa Blejkom Kaparelom. U devetoj rundi, Vilijams je nekoliko puta udario Kolona u potiljak, što je protivzakonito u sportu visokog rizika. On je pao, nakon što je vodio u prvih pet krugova.

Žalio se na vrtoglavicu i mučninu, ali je nastavio da udara nakon što je lekar pored ringa ocenio da je sposoban da nastavi. Mladi sportista je nakon toga povraćao i srušio se u svlačionici pre nego što je hitno prevezen u bolnicu i bio je u komi 221 dan.

Bokseru je dijagnostifikovano krvarenje u mozgu, tačnije subduralni hematom na levoj strani, prečnika 1,5 cm. Podvrgnut je složenoj hitnoj hemikraniektomiji da bi se smanjio otok mozga i očistio hematom. Potom je pre tri godine objavljeno da je imao operaciju debelog creva koja je dobro prošla.

@kikigee1 PRICHARD "Digget" Colon Melendez is a former Puerto Rican boxing WBC World Champion. His Story!! #boxing #foryou #foryoupage ♬ Sad Music - Max-Music

Nakon što se probudio iz sedmomesečne kome, Kolon je prebačen iz bolnice u dom svoje majke u Orlandu na Floridi. 

Nejasno je koliko će se bivši sportista oporavljati, ali za sada pokazuje dobar napredak. U julu 2018, Kolonova majka je objavila video na kojem je on primao fizikalnu terapiju i odgovarao na verbalne komande. U junu 2021, Nieves je objavila ažuriranje o napretku svog sina na Fejsbuku i zahvalila ljudima na njihovim molitvama i podršci.

Međutim, još uvek ne govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading