POGREŠNA DIJAGNOZA JE DOVELA DO SMRTI - REKLI JOJ DA PIJE VIŠE VODE: Zanemarili jasne ZNAKOVE, lečenje je počelo prekasno!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

16.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktori nisu na vreme prepoznali bolest.

POGREŠNA DIJAGNOZA JE DOVELA DO SMRTI - REKLI JOJ DA PIJE VIŠE VODE: Zanemarili jasne ZNAKOVE, lečenje je počelo prekasno!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/aneelahoque/

Najgore od svega što može da nam se dogodi jeste da nam doktori pogreše dijagnozu, i na taj način nam zapečate sudbinu. 

Devojeka po imenu Anela, imala je sve simptome karcinom grlića materice. Krvarenje je bilo dosta intenzivnije nego uobičajno, bolovi u donjem delu leđa, i stalna nelagodnost u stomaku. 

Ipak, doktori su zaključili da se radi o infekciji urinarnog trakta koja je povezana sa dehidratacijom. Odmah nakon toga su je pustili kući. 

Republika

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/aneelahoque/

Nesrećna žena je znala da nešto nije u redu

 

Nažalost, ne dugo nakon toga su joj dijagnostikovali četvrti stadijum karcinoma grlića materice, a samo nakon 19 meseci je preminula. 

Prvi simptomi

Prve znakove ove podmukle bolesti je primetila još 2020. godine. Naime ona je imala nepravilno krvarenje, van ciklusa, i jake bolove u nogama, donjem delu leđa i abdomenu. 

Tada su doktori sumnjali na kamenje u bubregu, ili neki infekciju, ali su svakako ustanovili da se radi o dehidrataciji i ona jednostavno nije pila dovoljno vode. 

Ipak, Aneli i njen muž su insistirali da se ide dalje, sa dodatnim testovima i skeniranjem. U januaru 2021. godine, Aneli je dijagnostikovan karcinom grlića materice. 

Nakon početka hemoterapije, radioterapije i imunoterapije, rak je i dalje bio prisutan i Eni je u avgustu 2022. saznala da su njene mogućnosti lečenja iscrpljene. Preminula je kod kuće 24. septembra, okružena najmilijima.

Adam je nastavio da očuva sećanje na njegovu tragično preminulu dragu. Osnovao je fond gde se prikuplja novac za druge koji prilaze kroz slične ili iste muka. 

Tokom godine, Adam je vozio bicikl 100 km, učestvovao na Birmingemskom maratonu, polutriatlonu, Olimpijskom triatlonu i Barseloni Ironman Čelenžu, sakupivši ukupno 7.702,36 funti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading