"MISLILA SAM DA JE OBIČNA BUBULJICA, A JA SAM UMIRALA": Nije ni slutila da je to SIMPTOM teške i opasne bolesti!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.11.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čudna bubuljica ispod oka joj nije nestajala mesecima.

"MISLILA SAM DA JE OBIČNA BUBULJICA, A JA SAM UMIRALA": Nije ni slutila da je to SIMPTOM teške i opasne bolesti!

Foto: facebook/printscreen/Gibson Miller

Gibson Miler (28) je učiteljica iz Njujorka, koja je vodila sasvim normalan život sve dok nije uočila ispod levog oka ružičastu bubuljicu. 

Iako nije delovalo ništa ozbiljno, ona se nije povukla ni sedam meseci kasnije.

Tada je postalo sve čudno, te je odmah otišla kod dermatologa i uradila biopsiju. Nakon samo nedelju dana joj je dijagnostikovan karcinom bazalnih ćelija kože ( rak ćelija koje se nalaze na donjem delu najvišeg sloja kože, epidermisa).

On se pojavljuje u obliku ružičastih bubuljica nepravilnog oblika, a zahteva dve operacije. Prva kojom se uklanja rak i druga kojom se rekonstruiše tkivo oko oka. 

 

 

Učiteljica je shvatila kako je došlo do ove katastrofalne dijagnoze

Uvek je igrala tenis, a pri tome nije koristila kapu s vizirom, dok je kremu za sunčanje nanosila, ali retko.

- Nikada nisam volela sunčane naočare. Imala sam jedne u torbi, ali bi mi smetale dok sam igrala pa ih nisam ni stavljala na nos. Kremu za sunčanje sam takođe uvek imala u torbi, ali je isto nisam baš koristila -rekla je Miler.

- Nikada nisam volela sunčane naočare. Imala sam jedne u torbi, ali bi mi smetale dok sam igrala pa ih nisam ni stavljala na nos. Kremu za sunčanje sam takođe uvek imala u torbi, ali je isto nisam baš koristila - rekla je Miler.

Miler je shvatila kako je tu ružičastu mrlju imala i mnogo ranije.

- Pogledala sam stare fotografije i uočila sam mrlju tri godine pre nego što sam je primetila. Niko je nije primetio jer je mala - ispričala je ona.

Operacije su prošle u najboljem redu i sve što je ostalo jeste mali ožiljak. Sada nosi sunčane naočare i kapu kada god izlazi iz kuće i retko se izlaže suncu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading