DEČAK OD 16 MESECI PREMINUO NAKON IGRE KRAJ FONTANE: Roditelji su u OČAJU, samo je udahnuo a onda ga je OVO usmrtilo!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.09.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ni slutio da je ovako nešto moguće bebi da se desi.

DEČAK OD 16 MESECI PREMINUO NAKON IGRE KRAJ FONTANE: Roditelji su u OČAJU, samo je udahnuo a onda ga je OVO usmrtilo!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/juliapollock_

Majku Juliju je zadesila strašna tragedija nakon što joj je sin iznenada preminuo nakon što se igrao kraj fontane u Arkanzasu. 

Majkl Aleksander Polok III imao je samo 16 meseci kada je umro 4. septembra, nakon što je dobio oboljenje izazvanom amebom Naegleria fovleri u kantri klubu Litl Rok.

- Iako je Majklovo vreme na Zemlji bilo kratko, dirnuo je srca porodice, prijatelja, pa čak i stranaca na koje je naišao svojim prosvetljujućim osmehom i razigranošću - napisali su roditelji.

 

 

Ministarstvo zdravlja Arkanzasa potvrdilo je da je baba umrla od amebe kojoj je bila izložena dok se igrala na fontani. 

Dečak je preminuo zbog amebe koja "jede mozak"

 

 

Naegleria fovleri se nalazi u toploj slatkoj vodi niskog nivoa i redovno se nalazi u rekama, jezerima i potocima. Može se naći u hlorisanoj vodi, prema CDC-u. Retko se dešava da utiče na ljude.

Ministarstvo zdravlja poslalo je uzorke vode Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, koji su potvrdili da jedan uzorak ima tragove amebe, navodi se u saopštenju. 

 

 

Ameba se "udiše" na nos pre nego što ode u mozak, primetio je CDC. 

Početni simptomi ove amebe uključuju jaku glavobolju, groznicu, povraćanje i mučninu. Druga faza je koma, halucinacije, ukočen vrat, izmenjeno mentalno stanje.

Mali nesrećni dečak je preminuo u dečjoj bolnici skoro pa odmah po prijemu. Veruje se da je Polok peti Amerikanac koji je ove godine umro od amebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading