NAKON ŠTO JE POMIRISALA OVO POVRĆE PALA JE U KOMU: Srbi ga obožavaju a ni ne znaju koliku OPASNOST nosi, njoj se sada bore za ŽIVOT!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.09.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je bezbrižno pomalaga dečku oko večere, nije ni slutila šta joj sledi zbog ljute paprike.

NAKON ŠTO JE POMIRISALA OVO POVRĆE PALA JE U KOMU: Srbi ga obožavaju a ni ne znaju koliku OPASNOST nosi, njoj se sada bore za ŽIVOT!

Foto: Instagram/printscreen/Thais Medeiros

Brazilka Tais Medeiros (25) je završila u komi nakon što je pomirisala ljutu papričicu. Mnogi su se šokirali kada su shvatili šta je uzrok njenog stanja. 

Ona je doživela ozbiljno oticanje mozga, a sada, šest meseci kasnije i dalje se oporavlja u bolnici. 

Naime to se dogodilo kada je pomagala svom dečku oko večere. Tada je pomirisala a veoma ljutu papriku koja meri između 15.000 i 30.000 na Skovilovoj skali ljutine i utrljala na nos.

 

 

Tada je osetila je neizdrživ bol u grlu i hitno je prebačena u bolnicu.

Sami testovi su odmah otkrili da je zadovila oticanje mozga, poznatog kao edem, za koji svi stručnjaci veruju da je uzrokovan alergijskom reakcijom na papriku. 

Bila je čak i nekoliko dana u komi. Nakon uspešnog lečenja puštena je iz bolnice, ali su se pojavili novi simptomi - visoka temperatura i krv u mokraći. Doživela je bronhospazam - stezanje disajnih puteva u plućima, prenosi " Daily mail ". 

 

 

Inače, simptomi edema razlikuju se od osobe do osobe, a najčešće nastaju odjednom i razvijaju se vrlo brzo. Simptomi edema mozga su  bol ili ukočenost u vratu, mučnina ili povraćanje, vrtoglavica, glavobolja, nepravilno disanje, gubitak pamćenja, problemi s vidom, problemi s govorom, nesvestica.

Lekari se brinu da ona neće moći da nastavi sa svojim normalnim aktivnostima zbog neuroloških problema izazvanih nedostatkom kiseonika.

Sada trenutno niko ne zna njeno stanje, porodica se ne oglašava, dok su neki mediji preneli kako je preminula..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading