JEDNA KREMA JOJ POJELA KOŽU, PEČE JE I KADA DODIRNE VODU: Zbog bolova napustila sam posao, da sam znala nikada to ne bih stavila!

Autor: N.J.

Lifestyle

05.02.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borila se sa ekcemom, pa je koristila kremu sa sledećim sadržajem.

JEDNA KREMA JOJ POJELA KOŽU, PEČE JE I KADA DODIRNE VODU: Zbog bolova napustila sam posao, da sam znala nikada to ne bih stavila!

Foto: TikTok/Printscreen/nicolecmackenzie

Nikol Mekenzi počela je pre godinu dana da koristi kremu od koje je koža toliko pekla da nije znala šta više da uradi. Sve je počelo od lečenja ekcema kremom koja sadrži steroide, a u roku od šest meseci oni su pojeli njenu kožu i tu nije bilo nazad. Reakcija na kremu bila je deset puta više bolna nego što je imala prvobitno problema sa ekcemom. Zbog toga ona retko izlazi iz kuće.

Neki od simptoma koji govore u prilog tome da postoji problem na koži je curenje, gnoj, otok i osećaj da vas koža peče.

Konstatan i neprijatan bol naterao je devojku da napusti posao i da dane provodi tako što na svakih pola sata nanosi hidratantnu kremu. Poslednja četiri meseca nosi samo pidžame i ne može sa savije noge. Ona je morala da se iseli iz kuće gde je živela sa dečkom kako bi otišla kod majke da bi neko brinuo o njoj.

- Nisam mogla da se tuširam jer bi me boleo i pritisak vode na kožu. Velika je muka čak i da se brinem o ličnoj higijeni. To je kao  invaliditet. Potpuno te onemogućuje da bilo šta radiš. Ne možeš da živiš normalno zato simptome morate prepoznati što pre. Ceo život mi je oduzet zbog kreme i štete koju mi je nanela. Da sam znala, nikada ne bih odabrala steroide - rekla je ona, a piše “Miror“.

Njeno stanje je uticalo i na mentalno zdravlje, pa se oseća kao teret drugima.

- Nisam više kao nekada. Bila sam tako otvorena i samouverena, a sada ne mogu ni da zamislim da radim pola stvari koje sam pre, poput ulaska u pab i pevanja karaoka, jednostavno sada to nikada ne bih učinila - ispričala je.

 

@nicolecmackenzie when the anti depressants and co-codamol finally kick in 😏 #fyp #tsw #topicalsteroidwithdrawal #mentalhealth ♬ original sound - Nic 🌸

Nikol danas ima podršku roditelja ali i mnogobrojnih korisnika društvenih mreža.

Inače, pre početka lečenja kože steroidima, ona je čula za nus pojave iste i izbegavala ih je punih osam godina, ali je morala da ih koristi jer joj je to bila poslednja opcija koju je imala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading